Hej! Jeg hedder Sten-O 👋 Jeg har type 1-diabetes.

På denne side kan du sammen med mig lære lidt om, hvad type 1-diabetes er og hvad der sker med din krop, når du har sygdommen.

Start med at klikke på videoen herunder 👇

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Højt og lavt blodsukker

Når du har diabetes, kan du få både højt og lavt blodsukker.

⬆️ Højt blodsukker er et tegn på, at du mangler insulin.

⬇️ Lavt blodsukker er et tegn på, at du mangler kulhydrater.

På billederne herunder kan du se, hvad der kan ske med din krop, hvis du får højt eller lavt blodsukker. Du kan opleve én eller flere af symptomerne.

👇 Klik på billederne, hvis du vil se dem større. Du kan også printe og hænge dem op i fx. din klasse, så din lærer og kammerater også kan se dem.

Download plakater og postkort om højt og lavt blodsukker

Download og print plakater om højt og lavt blodsukker. Du kan fx tage dem med i skole og give postkortet til din lære og hænge plakaten op i din klasse.

Højt blodsukker

Lavt blodsukker

Sten-O og Vilmers blodsukker-ballade

"Sammen kan vi alt!" siger hovedpersonen Vilmer i bogen "Vilmers blodsukker-ballade" - en familiebog om den første tid med type 1-diabetes.

Vilmer har i bogen fået selskab af Sten-O, og sammen tager de jer som familie i hånden fra det første hospitalsophold til månederne efter diagnosen, når de nye rutiner begynder at indfinde sig.

Historien om Vilmer er krydret med fakta om diabetes i børnehøjde (6-10 år) og giver en overskuelig indføring i alt fra mad, motion og diabetes-udstyr til svære følelser og store spørgsmål. 

Bogen udleveres til alle familier med type 1-diabetes som nyt familiemedlem i forbindelse med indlæggelse på en børneafdeling.

Læs mere om bogen her.

Vi er Sten-O's venner!