Råd og vejledning til dig med type 2-diabetes

Har du type 2-diabetes, foregår din behandling som udgangspunkt hos din praktiserende læge og lokale sundhedscenter.

Her kan du hente information og råd om at holde et stabilt blodsukker med kost og motion.

Behandling af højt blodsukker

Nogle gange er det ikke nok at behandle type 2-diabetes via kosten. Derfor kan nogle personer med type 2-diabetes have behov for forskellige former for medicin til at sænke blodsukkeret.

Formålet med den medicinske behandling er at holde blodsukkeret så tæt på et normalt niveau som muligt. Det er med til at forebygge følgesygdomme til type 2-diabetes.

Læs og lær mere

Insulin er et livsvigtigt hormon, der dannes i bugspyt­kirtlen og udskilles til blodet. Insulin er nødvendigt for, at cellerne i din krop kan optage det sukker fra blodet, de skal bruge for at udføre deres funktion.

Hos personer med type 2-diabetes producerer bugspytkirtlen stadig insulin. Men hos nogle er den insulin, de selv producerer, ikke af 'god nok kvalitet'. Hos andre vil cellerne ikke tage godt imod kroppens egen insulin.

Flere forskellige typer medicin kan hjælpe til at sænke blodsukkeret hos personer med type 2-diabetes.

Læs mere hos Videncenter for Diabetes:

Mad som behandling ved type 2-diabetes

Har du type 2-diabetes, er fokus i din behandling at spise sundere. Både mængden og typen af mad har betydning for dit blodsukker, blodtryk, kolesteroltal og din vægt.

Find gode råd om mad og madopskrifter

Lær og læs mere

Følgesygdomme til diabetes

Graviditet og diabetes

Diabetesforløb hos Folkesundhed Aarhus

Har du type 2-diabetes og bor du i Aarhus Kommune? Så kan du få hjælp hos Folkesundhed Aarhus, som tilbyder et gratis diabetesforløb for alle med type 2-diabetes.


 

Inspiration til et godt liv med diabetes

Find viden om type 2-diabetes

Tema om type 2-diabetes

Tema om type 2-diabetes

Flere og flere får type 2-diabetes. Men hvorfor får man sygdommen? Og hvilke symptomer bør man være opmærksom på? Overlæge Søren Tang Knudsen  giver gode råd til dig, som har sygdommen.

Flere får type 2-diabetes - men det handler ikke kun om livsstil.