Madkursus for børn og unge med type 1-diabetes og deres forældre

Madlavning er en af de daglige opgaver, som alle børnefamilier står med. For familier, der har diabetes inde på livet, er indkøb, madlavning og kulhydrattælling noget, der fylder ekstra meget.

Undersøgelser viser, at meget få børn hjælper til med madlavningen - og at det kan påvirke børnenes liv, madglæde og madvaner senere i livet.

I samarbejde med VIA University har vi udviklet et koncept, hvor skal give børn med type 1-diabetes og deres forældre madoplevelser og læring, der giver gode madvaner på sigt.

Formål

  • At vække børnenes nysgerrighed og madglæde
  • At give børnene madoplevelser, der giver gode madvaner på sigt
  • At øge børnenes og deres forældres forståelse for sammenhænge mellem kulhydratindtag, blodsukker og insulin.

Målgruppe

  • Børn og unge med diabetes og deres forældre, som sammen med andre i samme aldersgruppe har lyst til at komme i køkkenet og tilberede sund mad og måltider.

Tilbuddets indhold

  • Madlavning, køkkensjov og kulhydrattælling
  • Vi laver mad ud fra forskellige temaer, eksempelvis madpakker, sunde mellemmåltider, livretter, kager og søde sager, fastfood etc.
  • Læring gennem praktiske øvelser, erfaringsudveksling og samtalen over gryderne
  • Fælles måltider, hvor vi hjælper hinanden med at tælle kulhydrater, smager og snakker om maden og dagens oplevelser.

Hvor og hvornår

  • I pilotafprøvning ved Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital i samarbejde med VIA University
  • Kan på sigt udbredes til de øvrige regionshospitaler i Region Midtjylland.

Kontakt

Maria Bechmann Christensen
Klinisk diætist

maria.bechmann.christensen@rm.dk
+45 2371 0634