05-12-2018

50 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens "Steno Collaborative Grants" er netop blevet bevilliget til ni forskningsprojekter - alle med patientnær diabetesforskning som omdrejningspunkt.

Novo Nordisk Fonden kunne i går offentliggøre, hvilke tværgående forskningsprojekter mellem de fem Steno-centre der har fået tildelt midler gennem Steno Collaborative Grants.

Ud af de ni projekter, som har fået tildelt midler, er Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA) hovedansøger på to projekter til i alt 8,9 millioner kroner og medansøger på to projekter sammen med Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN) til i alt 20 millioner kroner.

Patienterne er med

- Vi er meget glade og taknemmelige for de bevillinger, Novo Nordisk Fonden har uddelt, både på vores egne og de andre Steno-centres vegne, siger Niels Jessen, som er forskningschef ved SDCA.

- Vi er især er glade for at se, at det er de kliniske forskningsprojekter, som er blevet prioriteret. Det er med til at understrege, hvad det er for en type forskning, vi driver ved Steno-centrene – forskning i international topklasse helt tæt på patienterne. Altså forskning, som kan implementeres og omsættes direkte i vores kliniske praksis til glæde og gavn for vores patienter.

Knytter forskningsmiljøer tættere sammen

De to projekter, som SDCA er hovedansøger på, skal gennemføres i et nært samarbejde med forskere på Aarhus Universitetshospital, Klinisk Institut på Aarhus Universitet samt forskere fra SDCN, Steno Diabetes Center Odense og Steno Diabetes Center Copenhagen. Samtidig skal SDCA bidrage til to nordjyske projekter sammen med SDCN og Aalborg Universitetshospital.

- Det bliver spændende at komme i gang. Vi glæder os til at indgå i de netværk og samarbejder, som nu skal bygges op omkring projekterne. Det vil knytte os tættere sammen med vores kolleger i Aarhus og på Steno-centrene i de øvrige regioner, afslutter Niels Jessen.

Fakta

Formålet med Steno Collaborative Grants er at styrke og støtte det kliniske forskningssamarbejde mellem de regionale Steno Diabetes Centre og øvrige samarbejdspartnere samt bidrage til et løft af diabetesforskningen i Danmark.

SDCA er hovedansøger på følgende projekter

  • Short-and longterm effects of insulin resistance in pregnancy. Bevilling: DKK 4.509.855
  • Exploring novel risk markers and potential treatment targets for neuropathic pain in type 1 diabetes.
    Bevilling: DKK 4.378.100

SDCA er medansøger på følgende projekter

  • Vagus nerve stimulation for treatment of complications to autonomic neuropathy in type 2 diabetes.
    Bevilling: DKK 10.270.471
  • Improved detection and treatment of diabetic bone disease.
    Bevilling: DKK 10.000.000

Se den samlede bevillingsliste her.

Læs mere om Steno Collaborative Grants her.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?