16.05.2018

42-årige Niels Jessen er overlæge og prisvindende forsker ved Klinisk Farmakologisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Han kommer fra en stilling som professor ved Biomedicinsk Institut på Aarhus Universitet.

Diabetesforskningen i Region Midtjylland får endnu et stærkt kort på hånden, når professor og overlæge Niels Jessen fra midten af maj står i spidsen for forskning i det nyetablerede Steno Diabetes Center Aarhus.

Forskning for 20 mio. kr.

Som forskningschef får Niels Jessen det samlede ansvar for at opbygge, udvikle og drive forskningsindsatsen ved Steno Diabetes Center Aarhus samt udmønte den årlige forskningsbevilling på 20 mio. kr.

- Niels Jessen er et iøjnefaldende talent og en anerkendt forsker i international særklasse inden for diabetesforskning. Derfor er vi utrolig glade for at få Niels med på holdet, siger Troels Krarup Hansen, centerdirektør ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Samarbejde tager stikket

Steno Diabetes Center Aarhus tager med ansættelsen af Niels Jessen som forskningschef et vigtigt skridt mod at blive et af verdens førende miljøer for klinisk diabetesforskning og omdrejningspunkt for diabetesforskning i Region Midtjylland.

- Et særkende for Niels er netop hans fantastiske evne til at samarbejde. Han har et omfattende netværk både regionalt, nationalt og internationalt. I kraft af sine mange igangværende forskningssamarbejder er Niels derfor den helt rigtige til at løfte diabetesforskningen på tværs af regionen og opbygge Steno Diabetes Center Aarhus som et respekteret og internationalt anerkendt forskningscenter. Det er helt afgørende for vores visioner, understreger Troels Krarup.

Stærk forskningsprofil med visioner

Niels Jessen selv glæder sig til at blive en del af Steno Diabetes Center Aarhus og mere konkret at skabe synergieffekter og samarbejder mellem de stærke og dygtige forskningsmiljøer på Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet og i Region Midtjylland.

- Steno Diabetes Center Aarhus skal give diabetesforskning og behandling et bredt løft, men også skabe positive effekter på de andre områder, vi samarbejder med, siger Steno Diabetes Center Aarhus' kommende forskningschef.

Hold og retning

Én af Niels Jessens første opgaver bliver at lægge strategien for forskningsindsatsen og sætte det hold af forskere, som skal virkeliggøre visionen.

Niels Jessen tiltræder den nye stilling som forskningschef den 15. maj 2018. Niels Jessen kommer fra Aarhus og bor med sin familie i Risskov.

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?