19-12-2018

Visualisering af Forum udarbejdet af firmaerne KPC, LINK Arkitektur, SWECO og SLA.

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.

Det bliver et hold bestående af entreprenørfirmaet KPC, LINK Arkitektur, ingeniørfirmaet SWECO og arkitektkontoret SLA, der som totalentreprenør skal stå for byggeriet af Forum - det 14 etagers høje vartegn i hjertet af Aarhus Universitetshospital (AUH) og den sidste store brik i Danmarkshistoriens største hospitalsbyggeprojekt, skriver AUH i en pressemeddelelse.

En stor donation fra Novo Nordisk Fonden har muliggjort, at Steno Diabetes Center Aarhus får klinik, laboratorier, undervisningslokaler og kontorer på plan 1-4 i Forum. Dermed kommer Steno Diabetes Center Aarhus til at sætte et markant præg på det kommende byggeri.

Sammenhæng og tryghed for patienter

I dag varetager Steno Diabetes Center Aarhus diabetesbehandling på flere lokationer og afdelinger på AUH. Men når Forum efter planen står klar i 2022, vil alle patienter med diabetes i AUHs optageområde blive samlet under samme tag - uanset om man er barn, ung eller voksen med diabetes.

- I Forum bliver der lagt vægt på at skabe unikke forhold for patienter og pårørende i et rart og ikke-hospitalsagtigt miljø. Det bliver en langt mere sammenhængende og patientcentreret oplevelse for vores patienter, forudser Troels Krarup Hansen, der er direktør ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Optimale forhold for samarbejde og forskning

Ifølge Troels Krarup Hansen vil etableringen af Forum blandt andet medvirke til, at Steno Diabetes Center Aarhus bliver en mere synlig og sammenhængende enhed med et endnu stærkere afsæt til at drive en fælles diabetesindsats i hele Region Midtjylland.

Fleksibel indretning, åbne laboratoriemiljøer og nye muligheder for eksempelvis undervisning af patienter og sundhedspersonale vil invitere til samarbejde og videndeling mellem både patienter, pårørende, medarbejdere og samarbejdspartnere på tværs af faggrupper, sektorer og organisationer.

- Jeg tror på, at det vil stimulere os til samlet set at levere en endnu bedre indsats til gavn for alle mennesker med diabetes, siger Troels Krarup Hansen.

Samtidig får Steno Diabetes Center Aarhus adgang til state of the art forskningsfaciliteter, som er skræddersyede til patientnær forskning. Det vil ifølge Troels Krarup Hansen styrke samarbejdet med udenlandske forskere og samarbejdspartnere og sætte Steno Diabetes Center Aarhus og Region Midtjylland på det internationale landkort inden for diabetesforskning.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at samle Steno Diabetes Center Aarhus under samme tag og byde vores patienter og samarbejdspartnere velkommen. Sammen med dem skal vi udforske og bruge vores nye rammer på nye og spændende måder, afslutter Troels Krarup Hansen.

Fakta om Forum

  • Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som bl.a. skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter.
  • Udover Steno Diabetes Center Aarhus kommer Forum til at rumme patienthotel, biobank, Psykiatriens Forskningsenhed TNU, Funktionelle Lidelser, Klinisk Farmakologi, Klinisk Institut og faciliteter til dyreeksperimentel forskning.
  • Udenfor Forum bliver der ved hjælp af Novo Nordisk Fondens bevilling anlagt en park, som giver mulighed for bevægelse og rekreation. 
  • Forum skal efter planen stå klar til ibrugtagning i sommeren 2022.

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?