20-11-2018

Den 1. november kunne Steno Diabetes Center Aarhus byde velkommen til den første patient i den nye diabetesklinik på Aarhus Universitetshospital. En stor milepæl er dermed nået i etableringen af Region Midtjyllands nye videns- og kompetencecenter inden for diabetes.

Uanset om man er barn, ung, voksen eller gravid med diabetes i Aarhus Universitetshospitals (AUH) optageområde, så hedder ens diabetesklinik nu Steno Diabetes Center Aarhus.

Den 1. november blev al ambulant behandling af ca. 4.500 diabetespatienter - og dermed også størstedelen af det diabetesfaglige personale på AUH - nemlig samlet i Steno Diabetes Center Aarhus.

Første patient modtaget

- Vi er nu i drift som en afdeling på AUH og har taget godt imod vores første patienter. Det er et vigtigt skridt på vejen mod vores mål om at bidrage til et godt liv for mennesker med diabetes, fastslår Troels Krarup Hansen, der er direktør i Steno Diabetes Center Aarhus.

Han glæder sig samtidig over, at diabetespersonalet på AUH nu kommer helt tæt på en af Steno Diabetes Center Aarhus' centrale opgaver - at udvikle nye behandlingstilbud af højeste internationale kvalitet til diabetespatienter i hele Region Midtjylland.

Drivkraft for samarbejde

Udover personalet på AUH er regionens øvrige hospitaler, kommuner og praktiserende læger centrale samarbejdspartnere, når der skal udvikles nye tilbud til regionens diabetespatienter.

- Steno Diabetes Center Aarhus skal være hele Region Midtjyllands kompetencecenter for diabetes. Vi skal generere ny viden om diabetesbehandling og patientforløb, og vi har et stort ønske om at samarbejde bredt om denne opgave. Derfor har vi brugt en del tid på landevejen for at besøge vores regionshospitaler, og vi er meget positivt overraskede over, hvor mange gode initiativer, der allerede er i gang rundt omkring, siger Troels Krarup Hansen.

- Her har Steno Diabetes Center Aarhus en central opgave i at formidle al den viden, der er i vores region og være drivkraft for samarbejder og fælles indsatser. Det er helt afgørende, at vi lærer af og trækker på hinandens erfaringer på tværs.

Nye behandlingstilbud på vej

I samarbejde med regionshospitalerne er Steno Diabetes Center Aarhus aktuelt i gang med at etablere seks nye behandlingstilbud, som udvider det nuværende behandlingstilbud til diabetespatienter i Region Midtjylland.

De nye tilbud skal realiseres i forskelligt omfang - enten lokalt på regionshospitalerne eller ved Steno Diabetes Center Aarhus, hvor diabetespatienter fra hele regionen kan henvises til.

- Vi arbejder samtidig på at etablere et tilbud om samme-dags-screening for senkomplikationer ved alle hospitaler i Region Midtjylland. Målet er at gøre det langt nemmere og mindre tidskrævende for vores diabetespatienter at gennemføre deres regelmæssige undersøgelser af eksempelvis øjne og fødder ved at samle alle undersøgelser i ét besøg samme dag som deres almindelige diabeteskontrol, afslutter Troels Krarup Hansen.

Eksemler på kommende tilbud til diabetespatienter i Region Midtjylland

De nye behandlingstilbud går i drift løbende med start fra foråret 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?