13-11-2018

Adam Hulman, postdoc og klinisk forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, har vundet dette års Danish Diabetes Academy Scientist Award. En pris, der hvert år gives til en ung diabetesforsker, der har vist potentiale til at blive verdensklasseforsker inden for sit område.

Fra pressemeddelelse udsendt af Danish Diabetes Academy.

Det er aldrig for sent at skifte spor. Det kan 31-årige Adam Hulman skrive under på. For otte år siden var han en lovende, nyuddannet matematiker på vej til at skabe sig en karriere i den internationale finansverden.

Men da Adam Hulman helt tilfældigt gennem fælles bekendte stødte på Daniel Witte, professor på Institut for Folkesundhed Sektion for Epidemiologi ved Aarhus Universitet, blev han inspireret til at sadle om og bruge sine matematiske evner inden for diabetesforskningen.

Det skulle vise sig at være en klog beslutning. Efter blot otte år inden for feltet har Adam Hulman allerede slået sit navn fast som en diabetesforsker, man kan forvente sig meget af i fremtiden.

Netop nu arbejder Adam Hulman blandt andet på et forskningsprojekt, der undersøger, hvorvidt børn af forældre med diabetes har øget tendens til overvægt sammenlignet med børn af forældre, der ikke har diabetes. Og tidligere på året fik han og hans forskningsgruppe publiceret en artikel i det anerkendte Diabetes Care, fordi de har udviklet en online app, som kan hjælpe diabetesforskere med at estimere glukose-responsmønstre i deres datasæt. En app, som allerede er blevet godt modtaget af 247 brugere i 35 forskellige lande.

Læs hele pressemeddelelsen på DDAs hjemmeside.

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?