28-08-2018

Steen Højer.jpeg

Steen Højer kommer fra en stilling som socialrådgiver på Børn & Unge på Aarhus Universitetshospital.

En social behandlingsindsats kan være afgørende for nogle borgere med diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus ansætter socialrådgiver til social støtte og vejledning til særligt familier med nykonstateret diabetes.

Det kan være et stort chok for mange familier, når et barn eller en ung i familien får stillet diagnosen diabetes. Bekymringer, stress og frustration er blot nogle af de reaktioner, som patienter og pårørende kan opleve, når det går op for dem, at diabetes er en alvorlig og livslang kronisk sygdom, som kræver daglig kulhydrattælling, blodsukkermåling og insulininjektion.

- Vi oplever, at mange familier har brug for en ekstra og særlig psykosocial støtte, når der bliver konstateret diabetes i familien. Og det er en støtte, som falder uden for de kompetencer og ressourcer, som vores læger og sygeplejersker kan byde ind med, siger Liselotte Fisker, klinikchef ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Hun er derfor glad for at byde socialrådgiver Steen Højer velkommen som ét af de nyeste ansigter hos Steno Diabetes Center Aarhus.

Tæt kontakt med patienter og pårørende

Steen Højer bliver en del af et nyt tværfagligt team ved Steno Diabetes Center Aarhus, hvor han i samarbejde med diabetespsykologer, læger og sygeplejersker skal bidrage til en styrket psykosocial indsats overfor borgere med diabetes og deres pårørende - til en start med særligt fokus på børn og unge i Region Midtjylland.

- Særligt familier med sociale og psykiske problemer kan have store udfordringer med også at tage hånd om en sygdom som diabetes. Det hjælper desværre ikke at udskrive medicin og give gode råd om sund livsstil, hvis familien ikke har overskuddet eller af andre grunde har svært ved at efterleve anbefalingerne, siger Steen Højer, og forsætter:

- Jeg kommer derfor til at have tæt kontakt til både patienter, pårørende og behandlere og hjælpe dem med de mange rettigheder, paragraffer og muligheder for tilskud, som kan gøre livet med diabetes lettere. Det kan eksempelvis være hjælp til at ansøge kommunen om frikøb af en forælder, mens ens barn er indlagt og generelt sikre en god dialog med hospitalet, egen læge og kommunen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?