• 13-12-2019

  Vores dygtige kolleger Solveig Sørensen, Sanne Fisker og Birgit Schelde afholder løbende kurset "Diabetes og Teknologi" for læger, sygeplejersker og diætister, som varetager eller skal varetage diabetesbehandling af patienter med type 1-diabetes.

 • 10-12-2019

  Professor Jacob Fog Bentzon, som er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus, har modtaget 15 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd til et forskningsprojekt i åreforkalkning, som skal finde nye måder at behandle sen åreforkalkning på hos mennesker.

 • 03-12-2019

  Mød "StenoGrafen" - en storskærm på Steno Diabetes Center Aarhus, som altid står klar med dugfriske kvalitets- og aktivitetsdata fra vores klinik.

 • 22-11-2019

  Aarhus Universitet har i samarbejde med Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus etableret et nyt netværk, som skal bidrage med ny viden om sammenhængen mellem kost og sundhed.

 • 19-11-2019

  Hos Steno Diabetes Center Aarhus har vi sat ind med en systematisk og tidlig screening for at opspore og behandle forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes.

 • 14-11-2019

  I anledning af Verdens Diabetes Dag har DR taget en snak med vores forskningschef Niels Jessen, som kommenterer på nogle af teorierne om, hvorfor vi lige nu ser en årlig stigning på 2-3 procent i antallet af mennesker med type 1-diabetes.

 • 11-11-2019

  I anledning af Verdens Diabetesdag den 14. november 2019 har vi hos Steno Diabetes Center Aarhus fået lov til at låne Aarhus Universitetshospitals Instagram-profil i denne uge.

 • 31-10-2019

  Vi nærmer os hundredeårsdagen for August Kroghs Nobelpris i fysiologi/medicin i 1920. For at fejre denne begivenhed har Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet arrangeret "August Krogh on Tour"; en række symposier, seminarer og andre begivenheder i København, Odense og Aarhus.

 • 30-10-2019

  Har du type 1-diabetes, og er sport en vigtig del af din hverdag? Så kom til temaeftermiddag hos Klinik for Atleter på Steno Diabetes Center Aarhus og bliv klogere på, hvordan du kan få kulhydrater, insulin og træning til at spille bedre sammen.

 • 07-10-2019

  Mennesker med diabetes, som er i hospitalsbehandling i Region Midtjylland, får snart et nyt tilbud om screening for følgesygdomme. Diabetesambulatorierne i Region Midtjylland samarbejder om opgaven, og forberedelserne er i fuld gang.

 • 24-09-2019

  Den 8. oktober 2019 er Steno Diabetes Center Aarhus vært for et symposium med tre ny-udnævnte Skou-professorer fra henholdsvis University of North Carolina, Mayo Clinic og Stanford University, USA.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Kroppens forbrænding påvirkes på samme måde, når ketonstoffer drikkes, som når de gives intravenøst, viser undersøgelse fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019.

 • 20-09-2019

  EASD 2019: Studie med brug af radioaktiv metformin viser, at metformin måske kan have en direkte væksthæmmende effekt på tumorvæv i brystet. Studiet er udført af Elias Sundelin fra Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital.

 • 19-09-2019

  EASD 2019: Studie fra Steno Diabetes Center Aarhus præsenteret på EASD 2019 identificerer proces, som ser ud til at have særlig betydning for regulering af muskelmasse.

 • 17-09-2019

  EASD 2019: Brug af melatonin er udbredt blandt mennesker med type 2-diabetes med søvnproblemer, men øger samtidig risikoen for nedsat insulinfølsomhed. Det viser et studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som blev præsenteret på EASD 2019.

 • 12-09-2019

  EASD 2019: Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 09-09-2019

  "Vi får ikke sygdommen udryddet eller fjernet, men jeg forventer, at vi bliver bedre til at forebygge de negative konsekvenser, der er af sygdommen," fortæller vores forskningschef Niels Jessen i Hjernekassen på DR P1.

 • 26-08-2019

  60 forskere fra Aarhus og Købehavn var den 22. august 2019 samlet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus og afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme sammen med Herlev og Gentofte Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen var vært for et symposium om human fysiologi.

 • 22-08-2019

  Et nyt projekt skal bidrage til bedre kvalitet og sammenhæng i behandlingsforløbet for patienter med type 2-diabetes. Sundhedsstyrelsen har bevilget fem millioner kroner til projektet, som skal udvikle en ny samarbejdsmodel mellem hospital, kommune og almen praksis. Steno Diabetes Center Aarhus er medinitiativtager og aktiv spiller i projektet.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus sætter som de første i Danmark ind med tidlig opsporing og behandling af forstyrret spisning blandt børn og unge med type 1-diabetes. Indsatsen skal forebygge spiseforstyrrelser og bidrage til bedre livskvalitet. 900 børn og unge i Region Midtjylland skal screenes.

 • 27-06-2019

  Et nyt tilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus skal forebygge og opspore type 2-diabetes efter fødslen hos kvinder med graviditetsbetinget diabetes. De første patienter er i gang på Aarhus Universitetshospital - snart bliver tilbuddet udbredt til regionshospitalerne i Region Midtjylland til gavn for op mod 600 patienter.

 • 27-06-2019

  En times konsultation eller besøg af en sygeplejerske i eget hjem - et nyt fleksibelt behandlingstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus. Behandlingstilbuddet skal bidrage til et bedre liv med diabetes for personer, som af fysiske, psykiske eller sociale årsager har problemer med at indgå i et almindeligt behandlingsforløb.

 • 27-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus har budt de første patienter velkommen i "Klinik for Atleter". Klinikken er et specialiseret behandlingstilbud til idrætsudøvere med type 1-diabetes, som ønsker støtte til at dyrke sport på lige fod med idrætsudøvere uden diabetes.

 • 20-06-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus tilbyder nu en kursusrække med fokus på den kommunale diabetespleje.

 • 13-06-2019

  Hvis du sulter som barn, stiger din risiko for at få diabetes som voksen med ca. 60 procent. Hvis du bliver forsømt eller fx mister en far eller mor, stiger risikoen med op mod 50 procent. Nyt forskningsprojekt ved Steno Diabetes Center Aarhus skal afdække hvorfor.

 • 12-06-2019

  Lene Ring Madsen fra Medicinsk Afdeling på Hospitalsenheden Vest og Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet skal forske i effekterne af fedmekirurgi hos personer med svær overvægt og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 22-05-2019

  Overlæge og klinisk professor Søren Nielsen fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget 1,3 millioner kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til forskning i glukagons effekt på fedtomsætningen hos mennesker med fedtlever. Resultaterne skal bidrage til at identificere nye muligheder for behandling af fedtlever.

 • 03-05-2019

  Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

 • 09-04-2019

  Steno Diabetes Center Aarhus har ansat tre programkoordinator til enheden for sammenhængende patientforløb og tværsektorielle indsatser. De skal give den netop godkendte strategi for enhedens indsatsområder luft under vingerne.

 • 28-03-2019

  Når man har diabetes, har man større risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse end raske mennesker. Vi har inviteret overlæge og professor René Klinkby Støving fra Center for Spiseforstyrrelser på Odense Universitetshospital til at holde oplæg om diabetes og spiseforstyrrelser den 11. april 2019.

 • 04-03-2019

  Åreforkalkning er den hyppigste dødsårsag i den vestlige verden, og på verdensplan er den skyld i hvert fjerde dødsfald. Mennesker med diabetes er særligt udsatte. Den gode nyhed er, at der er et stort potentiale for at forbedre behandlingsmulighederne og prognoserne for patienterne. Det vurderer Jacob Fog Bentzon, der er ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 27-02-2019

  Fem af dansk forsknings frontløbere bliver hvert år hyldet med den fornemme EliteForsk-pris. I år går én af priserne til forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus Niels Jessen, som hædres for sin forskning i diabetes og sine evner til at kombinere forskning og det kliniske arbejde med patienterne.

 • 30-01-2019

  Hvordan kan vi samarbejde på tværs af hospitalerne om brug af teknologi og telemedicin i diabetesbehandlingen? Det drøftede sundhedsfagligt personale til det første møde i Steno Diabetes Center Aarhus' og Region Midtjyllands nye netværk for teknologisk diabetesbehandling.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?