03-05-2019

Foto: Rune Borre-Jensen

Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland den sidste dag i april inviteret til en festlig eftermiddag og et kig ind i den nye organisations "maskinrum", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.

- Når man har små børn, bliver man mindet om betydningen af at fejre fødselsdage.

Sådan startede regionrådsformand Anders Kühnau sin tale til de over 100 fremmødte, der tirsdag den 30. april 2019 var mødt op for at fejre, at Steno Diabetes Center Aarhus har rundet sit første år og er etableret som en organisation i Region Midtjylland.

- Det er også i barnets første år, man ser nogle rigtig store udviklingsspring. Der er sket helt utroligt meget på jeres første år. Som et eksempel er I gået fra 1 til over 65 medarbejdere, fortsatte Anders Kühnau og understregede de store forventninger der er til Steno Diabetes Center Aarhus, som i kraft af rollen som videns- og kompetencecenter skal styrke diabetesindsatsen i hele Region Midtjylland.

Anders Kühnau byder velkommen til Steno Diabetes Center Aarhus' 1-års fødselsdag. Foto: Rune Borre-Jensen

- For at kunne indfri vores forventninger, skal I spænde vidt. I skal både levere forskning i international klasse som en del af Aarhus Universitetshospital, men samtidig skal I kunne mærkes og være synlige for mennesker med diabetes i alle hjørner af Region Midtjylland.

Bredt forankret og højt flyvende

Én af dem, der har været med helt fra den spæde start, er Ole Thomsen, der, udover at bære titlen som koncerndirektør i Region Midtjylland, er bestyrelsesformand for Steno Diabetes Center Aarhus.  

- I har skabt netværk, relationer og velvilje. I er allerede bredt forankret i store dele af Region Midtjylland, og I har meget store ambitioner. Med den start kan I gøre en kæmpe forskel, lød ordene fra en stolt bestyrelsesformand.

Steno Diabetes Center Aarhus' børn- og ungeklinik var i dagens anledning forvandlet til en åben markedsplads, hvor de nye behandlingstilbud og initiativer, som er i støbeskeen, blev præsenteret for de fremmødte. Foto: Rune Borre-Jensen

Nye behandlingstilbud på vej

Der er ganske rigtigt sket meget i Steno Diabetes Center Aarhus' første leveår.

Det fik gæsterne mulighed for at se ved selvsyn, da Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, inviterede alle ind i "maskinrummet" – en åben markedsplads, hvor læger, sygeplejersker, diætister, forskere og projektmedarbejdere stod klar til at vise og fortælle om de nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer, der lige nu er i støbeskeen og på vej ud og virke til gavn for mennesker med diabetes i hele Region Midtjylland.

Hvad drømmer du om? På et ønsketræ havde gæsterne mulighed for at sætte ord på deres forventninger og ønsker til Steno Diabetes Center Aarhus. Foto: Rune Borre-Jensen

Stor tak til ledelse, kolleger og samarbejdspartnere for en festlig eftermiddag. Vi glæder os til at fortsætte og udvikle de gode samarbejder.

Se flere indtryk fra dagen herunder

Klik for stort billede

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?