07-10-2019

Vi kan lære meget af hinanden på tværs af regionen. Her er 32 diabetessygeplejersker fra regionshospitalerne i Region Midtjylland og Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital, samlet til en dag med videndeling og fælles undervisning i screening af øjen- og fodsygdomme hos mennesker med diabetes.

Mennesker med diabetes, som er i hospitalsbehandling i Region Midtjylland, får snart et nyt tilbud om screening for følgesygdomme. Diabetesambulatorierne i Region Midtjylland samarbejder om opgaven, og forberedelserne er i fuld gang.

Komplikationer i øjne og fødder er sammen med påvirkning af nyre, hjerte og kredsløb nogle af de følgesygdomme, som kan ramme mennesker med diabetes. Screening for de enkelte følgesygdomme foregår i dag flere forskellige steder.

For at gøre det lettere og mindre tidskrævende at blive screenet for følgesygdomme, arbejder Steno Diabetes Center Aarhus lige nu tæt sammen med regionshospitalerne i Region Midtjylland om at etablere et fælles koncept for "sammedagsscreening", så personer, der er i hospitalsbehandling for deres diabetes, kun skal møde op ét sted - nemlig på deres lokale diabetesambulatorium.

Samarbejde til gavn for patienterne

- Det er en ny måde at organisere vores arbejde på. Det kræver tæt koordinering, videndeling og kompetenceudvikling af personale på tværs af regionen, og det arbejde er vi nu i fuld gang med, siger Mette Qvortrup Holsting, der er oversygeplejerske ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Som led i forberedelserne til det nye tilbud var 32 diabetessygeplejersker fra regionshospitalerne i Region Midtjylland og Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital, mandag den 30. september samlet til en dag med videndeling, sparring og undervisning i screening af øjen- og fodsygdomme hos mennesker med diabetes.

- Det er et godt eksempel på, at vi har fået nye muligheder for at bringe det diabetesfaglige personale fra hospitalerne i Region Midtjylland sammen og i fællesskab udvikle tilbud til gavn for mennesker med diabetes i hele regionen, siger Mette Qvortrup Holsting.

Se billeder fra undervisningsdagen den 30. september 2019

Fakta og patientinformation: Sammedagsscreening

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?