28-03-2019

Rene Klinkeby Støving.png

Når man har diabetes, har man større risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse end raske mennesker.

Det skyldes, at der er et meget stort fokus på kost, vægt og motion, når diabetes er en del af ens liv. For nogle kan det opleves som et stort pres og resultere i en spiseforstyrrelse.

Kombinationen af diabetes og en spiseforstyrrelse kan betyde, at man har sværere ved at regulere sit blodsukker og dermed har større risiko for at udvikle følgesygdomme.

Bliv klædt på til at spotte spiseforstyrrelser

Det er noget, Steno Diabetes Center Aarhus sætter fokus på i projektet "Tidlig opsporing og behandling af forstyrret spisning blandt børn og unge med diabetes", hvor vi blandt andet uddanner sundhedsfagligt personale i Region Midtjylland til bedre at spotte eventuelle spiseforstyrrelser hos børn og unge med diabetes, så de kan få den rette hjælp.

I den forbindelse har vi inviteret overlæge og professor René Klinkby Støving fra Center for Spiseforstyrrelser på Odense Universitetshospital til at holde oplæg den 11. april.

René er én af Danmarks førende eksperter i behandling af spiseforstyrrelser, og han vil gøre os klogere på de grundlæggende aspekter omkring spiseforstyrrelser samt klæde os bedre på til at spotte og håndtere spiseforstyrrelser med fokus på de særlige udfordringer der opstår, når en patient både har diabetes og en spiseforstyrrelse.

Praktisk information

Målgruppen for foredraget er sundhedsfagligt personale med kontakt til patienter med diabetes og/eller spiseforstyrrelser.

  • Dato: Torsdag den 11. april 2019
  • Tidspunkt: 15-17
  • Sted: Steno Diabetes Center Aarhus, Hedeager 3, 2. sal, 8200 Aarhus N.
  • Pris: Gratis
  • Oplægsholder: René Klinkby Støving, specialeansvarlig overlæge og professor ved Ernæringsklinikken, Center for Spiseforstyrrelser på Endokrinologisk afdeling, Odense Universitetshospital.

Tilmelding

Læs også

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?