26-08-2019

60 forskere fra Aarhus og Købehavn var den 22. august 2019 samlet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus og afdeling for Diabetes og Hormonsygdomme sammen med Herlev og Gentofte Hospital og Steno Diabetes Center Copenhagen var vært for et symposium om human fysiologi.

Både professorer, postdocs, ph.d.-studerende og forskningsårsstuderende var mødt op til en dag med fokus på videndeling og samarbejde.

Nikolaj Rittig, postdoc ved Steno Diabetes Center Aarhus og én af initiativtagerne til det fælles symposium, fortæller:

- Human fysiologi er et forskningsfelt, som interesserer mange forskere – ikke kun inden for det endokrinologiske område men på tværs af mange specialer. Vi kan lære rigtig meget af hinanden, og der er mange samarbejdsmuligheder. Det var derfor fedt at se, hvordan der blev diskuteret metoder, udvekslet idéer og networket på kryds og tværs. Det var jo også formålet med dagen – at knytte stærkere bånd og styrke samarbejdet mellem os forskere på tværs af landet.

- Vi havde regnet med at kunne samle omkring 30 forskere til dette arrangement, men det flotte deltagerantal og den store interesse for at samarbejde gør da bestemt, at vi overvejer at gentage succesen næste år.

Kontakt

Nikolaj Rittig
Postdoc og klinisk forskningsassistent
nikoritt@rm.dk