• 17-12-2020

  Sophia Knudsen på 22 år har haft type 1-diabetes, siden hun var 11. Hun er en del af en ny ordning hos Steno Diabetes Center Aarhus, hvor hun i stedet for at overgå til voksenafdelingen bliver fulgt af sin kendte diabetessygeplejerske i børn- og ungeklinikken. Det skaber tryghed og kontinuitet i hendes behandlingsforløb.

 • 15-12-2020

  Nu kan du lytte dig klogere på diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus har netop lagt sidste hånd på podcastserien DiabetesApparatet, hvor fagpersoner og patienter dykker ned i livet med type 1-diabetes. Diabetessygeplejerske Martin Sund Jakobsen er vært og inviterer lytteren ind til en snak med forskellige behandlere og patienter.

 • 14-12-2020

  We are proud to announce the launch of an International Collaboration Agreement between Monash University, Australia, and Steno Diabetes Center Aarhus. Our colleague, Jakob Østergaard, is currently in the final weeks of his one-year stay at Monash.

 • 09-12-2020

  Læge og ph.d. Tinne Laurberg fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt postdoc-projekt. Projektet skal undersøge, om en mere målrettet tarmkræft-screening kan nedsætte risikoen for at udvikle tarmkræft hos mennesker med diabetes.

 • 09-12-2020

  Klinisk diætist Caroline Bruun Abild fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilget 1,1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt ph.d.-projekt. Projektet skal give indblik i udbredelse af forstyrret spisning og spiseforstyrrelser blandt unge med type 1-diabetes og hjælpe til udviklingen af værktøjer til tidlig opsporing og behandling.

 • 30-11-2020

  Nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og hospitalerne i Region Midtjylland skal styrke viden om diabetes i regionens kommuner. Det sker blandt andet gennem lokal undervisning af kommunalt ansatte social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

 • 26-11-2020

  MØD STENO AARHUS: Diabetes kan påvirke en graviditet – og omvendt. Derfor er der nogle ting, man som gravid med diabetes skal være opmærksom på, så man kan få et trygt og godt graviditetsforløb. Det hjælper Ulla Kampmann Opstrup med. Hun er speciallæge i endokrinologi, klinisk forsker og underviser. Og så har gravide kvinder med diabetes en særlig plads i hendes hjerte.

 • 23-11-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus inviterer mere end 90.000 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Et spørgeskema skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.

 • 10-11-2020

  Hvilke nye tilbud har vi til vores patienter? Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud som overlæge i Steno Diabetes Center Aarhus? Og hvor ungt er vores "ungeteam" egentlig? I anledning af Verdens Diabetesdag har vi "takeover" på Aarhus Universitetshospitals Instagram.

 • 07-10-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus har som de første i Danmark samlet behandlingen af børn og unge med diabetes under fælles ledelse og i fælles fysiske rammer. Det har skabt rammerne for en ny transitionsmodel, som skal gøre overgangen fra barn til voksen mere glidende og fastholde de unge i en god behandling.

 • 02-10-2020

  Selvom nogle studier peger på, at ekstra kilo på sidebenene kan have en helbredsbeskyttende effekt, hvis man rammes af hjertesvigt, blodforgiftning eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer med overvægt eller svær overvægt. Det viser et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 28-09-2020

  Flere nyere studier har vist, at lægemidlet metformin kan have adskillige effekter på tarmene. Det bekræfter et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus nu. Resultaterne er netop præsenteret på EASD 2020 - Europas største diabeteskongres.

 • 17-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år bredt repræsenteret på EASD - Europas største diabeteskonference, som i år foregår fuldt virtuelt. Du får her et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

 • 14-09-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus lancerer "Steno Thursdays Global" - en månedlig seminarserie med internationale topforskere. Du kan deltage enten live eller online.

 • 07-09-2020

  Har du type 1-diabetes og dyrker du motion? Vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen, så du får et stabilt blodsukker før, under og efter din træning? Så kom til temaaften hos Steno Diabetes Center Aarhus den 22. september 2020.

 • 03-09-2020

  MØD STENO AARHUS: Mad, insulin og blodsukker - hvordan spiller det sammen? Og hvordan kan den rigtige kost være med til at behandle sygdomme som diabetes? Det ved Birgit Schelde en hel del om. Hun er klinisk diætist ved Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-08-2020

  Er du ung med diabetes, er der mange ting, du skal gøre, tænke over og planlægge hver dag. Diabetes tager tid og skal prioriteres, men det skal uddannelse, arbejde, kæreste, venner, familie og fritidsinteresser også. Og det kan være en svær balance. Derfor inviterer Steno Diabetes Center Aarhus til oplæg om stress og diabetes.

 • 06-08-2020

  Malene Vinther har type 1-diabetes, og så dyrker hun triatlon. Hos Klinik for Atleter ved Steno Diabetes Center Aarhus får hun hjælp til at forbedre sin idrætsmæssige præstation og samtidig holde styr på sit blodsukker og insulinindtag.

 • 13-07-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus er idémagere bag en ny IT-løsning, "Samblik-Diabetes", som skal samle og vise helbredsdata på tværs af sektorer. Målet er bedre og mere sammenhængende behandling og et styrket tværsektorielt samarbejde omkring mennesker med type 2-diabetes.

 • 01-07-2020

  Hjertekarsygdomme, overvægt og diabetes er ofte følgesygdomme, som rammer mennesker med psykisk sygdom. Det vil et nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og Psykiatri og Social i Region Midtjylland nu tage favntag med.

 • 26-06-2020

  Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.

 • 18-06-2020

  Steno Diabetes Center Copenhagen, Aarhus, Sjælland og Nordjylland inviterer til Steno Diabeteskonference om behandling af patienter med type 2-diabetes i almen praksis. Konferencen vil have en blanding af oplæg, diskussion og workshops, som sætter fokus på diabetes distress, diabetisk polyneuropati, diabetes og sex, diabetes og nyrerne og PRO i diabetes.

 • 18-06-2020

  Et team af sygeplejersker, læger og diætister fra Steno Diabetes Center Aarhus står klar til at hjælpe de somatiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital med at sikre bedst mulig behandling af patienter med diabetes.

 • 17-06-2020

  Læge Laura Linnea Määttä har fået 1,1 mio. kr. fra Danish Diabetes Academy til at undersøge, om en ny biomarkør kan opdage nerveskader i fødderne tidligere. Bevillingen finansierer et ph.d.-forløb ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus og gavner mennesker med diabetes.

 • 15-06-2020

  Quiz, orienteringsløb og historiefortælling er normalt ikke det, man forbinder med en tur på hospitalet. Men det bliver nu en del af behandlingstilbuddet til børn med type 1-diabetes i Herning, Viborg, Randers og Aarhus.

 • 07-06-2020

  Læge og ph.d. Lene Ring Madsen fra Steno Diabetes Center Aarhus og Hospitalsenheden Vest har fået bevilliget 1.2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et postdoc-studie, som skal styrke rådgivning om graviditet til kvinder, der har fået foretaget fedmekirurgi.

 • 04-05-2020

  Det kan være svært for børn at få og have diabetes. Et nyt visuelt univers udviklet af Steno Diabetes Center Aarhus skal hjælpe børn og unge med diabetes med at forstå og holde styr på deres sygdom.

 • 24-04-2020

  Coronakrisen bliver et langt, sejt træk - som et maratonløb frem for et kort sprint. Men i Danmark er vi godt rustede til at klare situationen. Det var et af budskaberne fra vores direktør Troels Krarup Hansen, der i sidste uge svarede på spørgsmål om coronavirus (COVID-19) og diabetes live på Diabetesforeningens facebookside.

 • 03-04-2020

  Den stigende brug af video- og telefonkonsultationer på diabetesområdet bør fortsætte på den anden side af corona-epidemien. Det mener Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus. 

 • 20-03-2020

  Hvordan kan Steno Diabetes Center Aarhus forbedre de nuværende behandlingstilbud og udvikle nye, så de matcher behovene hos unge med diabetes? Det får et nyt ungepanel nu direkte indflydelse på.

 • 25-02-2020

  Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med Region Midtjyllands IT-afdeling og MedTech Innovation Consortium fået knap to mio. kr. til at udvikle et digitalt værktøj, der kan hjælpe personer med type 2-diabetes. Patienternes data skal analyseres med kunstig intelligens, så værktøjet på sigt kan bruges til at forudsige og forebygge følgesygdomme.

 • 20-02-2020

  Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til konference om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.

 • 03-02-2020

  En fælles "Nyre-Diabetes Klinik" og et udvidet screenings- og behandlingsforløb for diabetisk fodsår. Steno Diabetes Center Aarhus styrker i samarbejde med flere kliniske afdelinger på Aarhus Universitetshospital behandlingstilbuddet til gavn for nogle af de mest syge diabetespatienter.

 • 22-01-2020

  Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 20-01-2020

  Professor, overlæge Jens Meldgaard Bruun fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Legatet gives for hans imponerende forskning i mekanismerne bag overvægt.

 • 13-01-2020

  Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.

 • 09-01-2020

  Hjertesvigt er en alvorlig komplikation til diabetes og en væsentlig årsag til, at mennesker med diabetes dør tidligere end baggrundsbefolkningen. Flere studier viser imidlertid, at mennesker med type 2-diabetes, som behandles med lægemidlet metformin, har en reduceret risiko for hjertesvigt.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?