03-04-2020

Den stigende brug af video- og telefonkonsultationer på diabetesområdet bør fortsætte på den anden side af corona-epidemien. Det mener Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus. 

Corona-udbruddet har tvunget sygehuse og praktiserende læger til at være mere omstillingsparate og kreative i arbejdsgange og kontakt med patienterne.

Hos Steno Diabetes Center Aarhus har vi blandt andet gjort det muligt for vores patienter at uploade data fra fx deres flash-glukosesensor, som de kan gennemgå sammen med deres læge på video på samme måde, som de ville gøre til en almindelig konsultation.

Og nye tiltag som video- og telefonkonsultationer kan faktisk vise sig at være en fordel for flere patienter og give dem øget kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet.

Derfor bør disse tilbud fortsætte på den anden side af corona-epidemien, siger vores direktør Troels Krarup Hansen i en artikel i Dagens Medicin.

- Patienterne undgår at skulle transportere sig frem og tilbage til hospitalet og bruge tid på at finde en parkeringsplads. Vi oplever, at patienterne er rigtig glade for det nye tiltag, og hvis de foretrækker en virtuel konsultation, bør vi som sundhedsvæsen kigge på, hvordan vi i højere grad kan tilbyde dem det, siger Troels Karup Hansen til.

Læs hele artiklen i Dagens Medicin.

 

Mere om diabetes og coronavirus

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?