30-11-2020

Alice Stamp Kristensen er til dagligt afdelingssygeplejerske på Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme i Hospitalsenhed Midt. Her underviser hun lokale sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter på Regionshospitalet Viborg. Foto: Claus Hastrup

Nyt samarbejde mellem Steno Diabetes Center Aarhus og hospitalerne i Region Midtjylland skal styrke viden om diabetes i regionens kommuner.

Næsten 70.000 mennesker i Region Midtjylland har diabetes. For bedre at kunne hjælpe dem i det daglige, efterspørger kommunernes medarbejdere i stigende grad viden om diabetesbehandling- og forebyggelse.

I samarbejde med de fire regionshospitaler i Region Midtjylland udbyder Steno Diabetes Center Aarhus derfor nu diabetesundervisning til kommunalt ansatte social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker.

Undervisningen foregår på regionshospitalerne i Horsens, Randers, Hospitalsenhed Midt i Viborg og Hospitalsenheden Vest i Herning – med lokale undervisere.

- Vi oplever, at den lokale forankring har stor betydning for deltagerne og styrker samarbejdet på tværs af hospital og kommune, fortæller Elisabeth Walbom Harders, uddannelseskonsulent ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Vi lærer hinanden at kende

Et synspunkt, der bekræftes af Alice Stamp Kristensen, der en tirsdag i november har sin første dag som underviser på et kursus for 20 ansatte i Viborg og Skive. Hun er til daglig afdelingssygeplejerske på Klinik for Diabetes og Hormonsygdomme i Hospitalsenhed Midt.

I en kort pause i det komprimerede program fortæller hun:

- I løbet af dagen har vi allerede fået vi en snak med de lokale sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, der er med på kurset. Vi lærer hinanden at kende, og så det er nemmere at tage kontakt efterfølgende, hvis der er nogle problemstillinger, vi skal vende.

Om undervisningen

  • Undervisningen er udviklet og afprøvet i Steno Diabetes Center Aarhus gennem det seneste år.
  • Konceptet varetages og tilpasses lokalt af endokrinologer, diabetessygeplejersker og diætister fra hvert regionshospital.
  • Deltagerne lærer blandt andet om forskellen på type 1- og type 2-daibetes, kostprincipper, injektionsteknik, sårbehandling og insulintyper.
  • Der har været stor søgning til kurserne i hele regionen. 
  • Læs mere om kurset "Diabetesundervisning for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter" her.

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Det batter, at undervisningen er lokal. Mød sygeplejerskerne Joan Dalsgaard fra Viborg Kommune og Alice Stamp Kristensen fra Regionshospitalet Viborg, der er med på første diabetesundervisning i Viborg som henholdsvis deltager og underviser. Læs mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?