17-09-2020

Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år bredt repræsenteret på EASD - Europas største diabeteskonference, som i år foregår fuldt virtuelt. Du får her et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

Tætpakkede auditorier, store udstillingshaller og netværksmiddage med internationale samarbejdspartnere er skiftet ud med onlinesessioner, virtuelle 3D-udstillinger og chat/video-hubs i realtid.

I år betyder den globale coronaepidemi nemlig, at EASD, Europas største diabeteskonference, for første gang foregår fuldt virtuelt.

Det har dog ikke mindsket Steno Diabetes Center Aarhus' bidrag til konferencen, som går live fra den 21.-25 september 2020.

- Vi medbringer en bred vifte af vores nyeste forskningsresultater inden for forebyggelse, komplikationer og behandling af diabetes. Lige fra studier i effekten af diabeteslægemidler på hjertet til interessante data fra vores patient-kohorter. Det er studier, som anvender meget forskellige metodologier, men som alle tager udgangspunkt i observationer i patienter, siger Niels Jessen, der er forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Fælles oplevelser møder det virtuelle format

Ambitionsniveauet for den virtuelle oplevelse på EASD 2020 er meget højt, vurderer Niels Jessen. Han forventer derfor ikke, at muligheden for at få adgang til seneste nye viden bliver mindre på den virtuelle platform.

- Men jeg kommer til at savne netværket og de uformelle samtaler. Derfor samler vi vores forskere i forbindelse med opstarten af EASD, hvor vi starter konferencen op i et corona-sikkert fællesskab. Vi vil i videst muligt omfang følge præsentationerne sammen under hele konferencen, herunder selvfølgelig præsentationerne fra Steno Diabetes Center Aarhus. Jeg håber, det giver mulighed for at skabe nogle fælles oplevelser omkring det virtuelle format, siger Niels Jessen.

Se overblik over Steno Diabetes Center Aarhus' bidrag til EASD 2020

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?