Op mod hvert fjerde barn og ung i Danmark lever med overvægt. Hvad skal der til for at vende udviklingen?

Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til konference om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.

På konferencen vil nogle af landets førende eksperter inden for overvægt fremlægge deres forskning. Du kan også høre eksempler på, hvad to kommuner helt konkret har gjort, og så kan du være med, når vi spørger et panel af ansvarlige på området, hvad de vil og kan gøre for at vende udviklingen.

Et er sikkert - vi er nødt til at gøre noget. For overvægt og svær overvægt er et problem for mellem 10 og 25 procent af alle danske børn og unge, og det er et problem, der er præget af stor social ulighed.

Konferencen er for dig

... der som beslutningstager eller sundheds- og fagprofessionel arbejder med
børn og unge. Den er en oplagt mulighed for at blive klogere på forskning og
evidens, blive inspireret til mulige indsatser og tiltag, stille spørgsmål til relevante aktører, og ikke mindst netværke på tværs af geografi og fagområde.

Konferencens fokus

Sundhed handler ikke alene om individuelle og frie valg. Vi sætter fokus på at fjerne en del af ansvaret fra det enkelte individ og i stedet se overvægtsproblematikken som et mere strukturelt samfundsproblem, som kræver strukturelle, sundhedsfremmende og bæredygtige løsninger.

Deltagelse og tilmelding

Det er gratis at deltage, og du tilmelder dig via linket i højre side. Husk at udfylde dit fulde navn, stilling og arbejdsplads. Du er tilmeldt konferencen, når du modtager en bekræftelsesmail. Del gerne denne invitation med dit netværk.

 

Dagens oplægsholdere

Paneldebat

Program