02-10-2020

Selvom nogle studier peger på, at ekstra kilo på sidebenene kan have en helbredsbeskyttende effekt, hvis man rammes af hjertesvigt, blodforgiftning eller lungebetændelse, så er overdødeligheden på den lange bane stadig høj blandt personer med overvægt eller svær overvægt.

Det viser et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som ph.d. og læge Sigrid Gribsholt præsenterede på dette års EASD.

I studiet har Sigrid Gribsholt og kolleger fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet undersøgt, hvordan danskere, som siden 1978 har været indlagt på et hospital med en hospitalskode for overvægt (BMI over 25), har klaret sig i forhold til et bredt udsnit af befolkningen.

Dataene viser, at personer med overvægt diagnosticeret på hospitalet har en 60 procent forøget langtidsdødelighed (op til 40 år) sammenlignet med den generelle befolkning – altså en markant overdødelighed.

- På sigt ser overvægt altså ikke ud til at have en helbredsbeskyttende effekt. Måske virker det beskyttende ved akut sygdom, men tilsyneladende ikke på lang sigt, siger Sigrid Gribsholt til Dagens Medicin.

Studiet viser samtidig en forbedret overlevelse hos personer med overvægt i de seneste årtier sammenlignet med for 40 år siden.

Forhåbningen er, at studiet kan sætte fokus på behovet for tidlig indsats over for overvægt og følgesygdomme og behandling af sygdomme, som forværres af overvægt.

→ Læs artikel om studiet i Dagens Medicin.

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?