20-01-2020

Professor, overlæge Jens Meldgaard Bruun fra Steno Diabetes Center Aarhus har modtaget Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Legatet gives for hans imponerende forskning i mekanismerne bag overvægt.

Pressemeddelse fra Diabetesforeningen:

Den internationalt anerkendte professor Jens Meldgaard Bruun, der er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital, blev fredag aften hædret for sin forskerkarriere med Niels Schwartz Sørensens Hæderspris 2019. Det skete på årsmødet for diabeteslægernes faglige selskab, Dansk Endokrinologisk Selskab.

Jens Meldgaard Bruun, der er 52 år, har i sin imponerende forskerkarriere fokuseret på især overvægt og mekanismerne bag overvægt. Hans studier af metabolismen i muskler og fedtvæv, af inflammation og af effekterne ved vægttab har givet anledning til omkring 90 videnskabelige artikler, som generelt er udgivet i anerkendte, internationale tidsskrifter.

Jens Meldgaard Bruuns forskning ”har ydet særdeles mange og vægtige bidrag til vores forståelse af hvilke mekanismer der afstedkommer udvikling af svær overvægt og hvorledes tilstanden manifesteres“, hedder det i indstillingen til prisen.

Ved siden af sit virke som professor og overlæge på Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital samt Aarhus Universitet, er Jens Meldgaard Bruun adjungeret professor ved Department of Nutrition, Exercise and Sports ved Købehavns Universitet.

Niels Schwartz Sørensens Hæderspris, der blev stiftet af Diabetesforeningen i 1992, er på 50.000 kroner og opkaldt efter diabetesprofessoren af samme navn. Professor Schwartz Sørensen står som en pioner i dansk diabetesforskning og opbyggede forskningsenheden på Aarhus Universitetshospital, der også i dag er blandt de førende forskermiljøer i dansk diabetesforskning. Niels Schwartz Sørensen, der også havde mange tillidsposter i Diabetesforeningen, døde i 2011. 

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?