13-03-2020

Hvordan kan Steno Diabetes Center Aarhus forbedre de nuværende behandlingstilbud og udvikle nye, så de matcher behovene hos unge med diabetes? Det får et nyt ungepanel nu direkte indflydelse på.

Apps, aftenarrangementer og videoer.

Det var nogle af de emner, der blev diskuteret til det første møde i Steno Diabetes Center Aarhus' nye panel for unge med diabetes.

I alt 24 unge har meldt sig på banen. De får nu mulighed for at komme med forslag til, hvordan Steno Diabetes Center Aarhus kan forbedre nuværende tilbud og udvikle nye målrettet unge med diabetes.

 - Formålet med ungepanelet er at skabe gensidig dialog mellem unge med diabetes og personalet i Steno Diabetes Center Aarhus og involvere de unge på en anden måde, end de er vant til. De kan sætte fokus på noget, som de synes, mangler i deres forløb og kontakt med os, siger Annesofie Lunde Jensen, klinisk sygeplejespecialist i Steno Diabetes Center Aarhus.

Vil gerne gøre en forskel

11 af ungepanelets tilmeldte var mødt op til det første møde. Fællesnævneren for dem alle var en nysgerrighed på, hvad der sker i Steno Diabetes Center Aarhus, en stor lyst til at gøre en forskel for andre unge med diabetes og en positiv indstilling til livet med diabetes.

De unge fik blandt andet demonstreret en ny app, som Steno Diabetes Center Aarhus er i gang med at udvikle, og de bød ind med ønsker til indhold og funktionalitet. Temaer til aftenarrangementer, indhold til hjemmeside og videomateriale om livet med diabetes blev også drøftet.

- Det var fedt at mærke de unges engagement og høre deres bud på, hvad de forventer at modtage af tilbud fra et hospital, siger Annesofie Lunde Jensen.

- Flere fortalte, at de tit oplever skræmmekampagner om det at have diabetes. Men deres egne erfaringer er, at det at være ung med diabetes ikke er så negativt, som det nogle gange udstilles til at være. Man kan godt få et godt liv til trods for en kronisk sygdom, afslutter Annesofie Lunde Jensen.

Fakta

  • Ungepanelet er for unge mellem 14-25 år med diabetes.
  • Der afholdes 3-4 møder om året, og de unge er med til at planlægge emner, indhold og format.
  • Derudover oprettes der løbende arbejdsgrupper, hvor de unge eksempelvis kan være med til at planlægge aftenarrangementer og workshops for andre unge med diabetes, optage videoer om livet med diabetes og udvikle indhold til hjemmeside og app.
  • Der er oprettet en Facebook-gruppe for panelet, hvor de unge kan kommunikere med hinanden og personalet imellem møderne.
  • Læs mere om ungepanelet her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?