Filtrér nyhederne efter kategori ⬆️ Eller se alle nyheder


 

Abonnér

  • 13-03-2024

    Mange med type 1-diabetes oplever problemer med blodsukkeret under motion og træning. Hør læge og ph.d. Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus fortælle om den nyeste forskning inden for motion og diabetes i 4. sæson af podcastserien Diabetesforskerne.

  • 29-02-2024

    Resultater fra en midtjysk befolkningsundersøgelse viser, at personer med type 2-diabetes har dårligere tandsundhed end resten af befolkningen - og at egenbetaling samtidig er en stopklods for tandlægebesøg. Billigere eller gratis tandbehandling kan være et godt sted at starte, siger Annelli Sandbæk, enhedschef på Steno Diabetes Center Aarhus.

  • 26-02-2024

    I denne uge får omkring 130.000 borgere i Region Midtjylland en invitation i e-boks til at deltage i en stor spørgeskemaundersøgelse om deres helbredstilstand. En lignende undersøgelse blev lavet i 2020 og med de nye besvarelser får man nu en unik mulighed for at følge udviklingen i, hvordan det er at leve med en kronisk sygdom.

  • 07-02-2024

    I dag, 7. februar, udkommer fjerde sæson med de populære podcasts med Diabetesforskerne. Podcastene fra de tidligere sæsoner har været hørt mere en 25.000 gange, og den nye sæson byder på en række nye spændende emner om diabetes. Klinisk læge og forsker Lasse Bjerg og læge og endokrinolog Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus er blandt de forskere, der præsenterer deres forskning i den nye serie. Podcasten med Lasse Bjerg kan du høre i dag.

  • 31-01-2024

    Senior data scientist og lektor Adam Hulman modtager ”DDEA Research Education and Networking Award 2024”. Prisen er på 25.000,- og uddeles af Danish Diabetes and Endocrine Academy (DDEA).

  • 25-01-2024

    Forskning på Steno Diabetes Center Aarhus har afsløret vigtigheden af kontinuitet og personlige relationer i overgangsperioden for unge med type 1-diabetes fra børne- til voksenafdeling.

  • 13-12-2023

    Diabetestypen MODY, som skyldes en génfejl, er arvelig og findes i flere forskellige varianter. Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med de øvrige Steno centre modtaget bevillinger på cirka 45 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til nye forskningsprojekter, herunder et stort studie i MODY.

  • 06-12-2023

    Børn og unge bruger mindre og mindre tid på sport og udendørs leg, og flere oplever mistrivsel og uhensigtsmæssig vægtudvikling. Initiativet 'Lokalsamfund i bevægelse' forsøger at vende udviklingen.

  • 04-12-2023

    Flere og flere mennesker får diagnosticeret diabetes, men i fremtiden er der færre ressourcer til dem. Det er én af udfordringerne for sundhedsvæsnet i dag, og det var omdrejningspunktet, da diabetesområdet fra Region Midtjylland holdt Regional Udviklingsdag. Her var samarbejde og digitalisering på dagsordenen.

  • 16-11-2023

    Søren Gregersen, der er overlæge og forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus, er udnævnt til klinisk professor i eksperimentel ernæring på Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet.

  • 09-11-2023

    MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • 07-11-2023

    Henrik Støvring er ny professor i statistik og farmakometri på Aarhus Universitets Institut for Biomedicin. I sit professorat, som er finansieret af Steno Diabetes Center Aarhus, undersøger han blandt andet, hvordan lægemidler bruges af og virker på forskellige patientgrupper.

  • 02-11-2023

    Type 2-diabetes er en voksende sundhedsudfordring i Danmark og resten af verden. Et stort studie af en kvart million borgere med type 2-diabetes viser, at indvandrere i Danmark oplever dårligere regulering af sygdommen og ringere behandling end etniske danskere.

  • 26-10-2023

    Du kan nu se frem til meget mere viden om den nyeste forskning i diabetes. Steno Diabetes Center Aarhus udvider sammen med de andre Steno Diabetes Centre podcastserien "Diabetesforskerne" med en landsdækkende webinarrække: ”Diabetesforskerne – fra forskning til praksis".

  • 23-10-2023

    Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt knap 200 mio. kr. til nyskabende ideer inden for patientnær, klinisk og uafhængig forskning. Tre forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået del i bevillingerne, som går til bedre diagnostik, behandling og forebyggelse.

  • 03-10-2023

    Efter en blodprop i hjertet er det ekstra vigtigt at få den årlige influenza-vaccine. Det viser dansk forskning, som netop har ført til ændrede retningslinjer for hjertepatienter i hele Europa. Nu er Steno Diabetes Center Aarhus som de første i verden i gang med at afprøve, om en influenza-vaccine også kan hjælpe børn med type 1-diabetes.

  • 02-10-2023

    Mange forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus bidrager, når EASD 2023, Europas største diabeteskonference, løber af stablen i Hamborg i denne uge. Se her, hvilke studier og forskningsresultater, vi har taget med i år.

  • 14-09-2023

    Nikolaj Rittig, forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus og Aarhus Universitetshospital, har netop modtaget Bagger-Sørensen Fondens Ung Forskerpris for sit arbejde med at afdække tarmens rolle i forbindelse med stofskifte og regulering af appetit – og hvordan den knytter sig til udviklingen af diabetes.

  • 11-09-2023

    Hvis man stiller chatbotten ChatGPT spørgsmål om diabetes, så svarer den ikke helt så godt som en diabetesekspert ville have gjort. Det viser et videnskabeligt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus, som i de kommende år vil lave en målrettet indsats for at udvikle kunstig intelligens i samarbejde med patienter og sundhedspersonale.

  • 11-09-2023

    Der er store perspektiver i at anvende kunstig intelligens i sundhedsvæsenet – det gælder også på diabetesområdet. Men vi kan kun lykkes med at implementere kunstig intelligens, hvis både brugere, klinikere og forskere er en del af udviklingen.

  • 07-09-2023

    Mange børn med type 1-diabetes står alene med deres sygdom i skoletiden. Steno Diabetes Center Aarhus, Diabetesforeningen og de fire øvrige regionale Steno Diabetes Centre lancerer en stribe fælles løsningsforslag for at skabe bedre og ens rammer over hele landet for både børn, forældre og ansatte på skolerne.

  • 21-06-2023

    Bjørn Richelsen, professor ved Aarhus Universitet og netop pensioneret overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus og Hormon og Knoglesygdomme på Aarhus Universitetshospital, har modtaget Diabetesforeningens Niels Schwartz Sørensens Legat 2023. Det sker for hans omfattende forskning i fedtceller og overvægt.

  • 20-06-2023

    Hvor en diabetesdiagnose i gamle dage var en dødsdom, er vi i Danmark i dag blevet så gode til at behandle sygdommen, at et liv med diabetes næsten kan fortsætte som normalt. Men vores sundhedssystem, der ellers har æren for den positive udvikling, lader ikke til at være klar over sin egen succes. Det går ud over borgernes livskvalitet og i sidste ende samfundsøkonomien, mener vores direktør Troels Krarup Hansen.

  • 31-05-2023

    Flere end 100 diabetesspecialister fra hele norden mødtes over 3 dage i Forum til den årlige konference for det nordiske diabetesnetværk.

  • 29-05-2023

    Daniel Ibsen vil gerne udvikle et værktøj, der kan måle, hvad en person har spist indenfor de sidste par måneder ved hjælp af blod- eller urinprøver. Det kan potentielt revolutionere kostforskningen og give bedre kostbehandling til personer med type 2-diabetes. I sidste ende kan det føre til færre komplikationer og et bedre liv med diabetes.

  • 02-05-2023

    DEBAT: I sundhedsmetropolen Boston ligger et af verdens største diabetescentre, og det er naturligt for os at skele derover, når vi selv har ambitioner om at levere forskning og behandling i verdensklasse. Men uanset størrelse er et center ikke større end den sammenhæng, de systemer og det samfund, det er en del af. Sådan skriver Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus, efter et besøg i Boston.

  • 19-04-2023

    Mens bjørnen sover finder forskere nye opdagelser om bjørnens fysiologi og forsvar mod blodpropper. Den nye viden kan være nøglen til nye banebrydende lægemidler og bruges til at forebygge sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdom.

  • 05-04-2023

    Det er vigtigt for voksenlivet at leve med en sund vægt i de unge år, for det forebygger overvægt og sygdomme som type 2-diabetes. Men mange forsøg på at standse stigningen i overvægt blandt børn og unge fra de socialt mest udfordrede familier er slået fejl. Et nyt forskningsprojekt gentænker det hele og lader børn og deres forældre være med til at designe et lokalsamfund, hvor det er lettere at leve sundt.

  • 30-03-2023

    Er bæredygtig kost også sundt for din krop? Virker slankekure? Og hvad kan vi lære af den brune bjørn? Få forskernes svar, oplev sansecirkus og bliv rusket i både hjerne og smagsløg til Forskningens Døgn i Forum fredag den 28. april kl. 13-17.

  • 29-03-2023

    Personer med type-2 diabetes oplever at have dårligere tandsundhed end andre. God tandbehandling kan mindske risikoen for alvorlige diabeteskomplikationer.

  • 02-03-2023

    Er du studerende og er du nysgerrig på, hvordan du kan komme til at arbejde med forskning? Så kom til 'Steno Research Connect' på Steno Diabetes Center Aarhus torsdag den 30. marts.

  • 01-03-2023

    Nu kan du igen læne dig tilbage og blive klogere på den nyeste forskning og viden om diabetes. I dag udkommer vi sammen med de andre Steno Diabetes Centre med tredje sæson af podcasten Diabetesforskerne, som også byder på episoder med forskere fra Grønland og Færøerne.

  • 25-01-2023

    Læge og lektor Esben Søndergaard får knap 2,5 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge blandt andet blodsukkerreguleringen under træning hos personer med type 1 diabetes.

  • 20-12-2022

    Brugen af kunstig intelligens (AI) i sundhedsvæsenet har enormt potentiale, og Steno Diabetes Center Aarhus satser kraftigt på udviklingen. Brugernes dom tegner et klart mønster: de er klar til AI, så længe det indføres i samarbejde med sundhedsbehandlerne.

  • 01-12-2022

    Luke Johnston, klinisk forsker og teamleder ved Steno Diabetes Center, arbejder med at udvikle et softwareredskab, der skal hjælpe forskere med at styre og arbejde med data, så forskning kan udføres bedre og hurtigere. I dag modtager han Danish Diabetes Academys nye pris: "DDA Research Education and Networking Award".

  • 21-11-2022

    Begreber som Open Access og Open Science er ved at vinde indpas i forskningen. Men vi er langt bagud, og forskere mangler incitamenter til at dele data med kolleger, mener forsker og Open Science-fortaler Luke Johnston.

  • 26-10-2022

    7.300 borgere med type 2-diabetes skal i nyt nationalt forskningsprojekt CT-skannes for tidlige tegn på åreforkalkning i hjertet. Målet er bedre risikostratificering og mere individualiseret forebyggelse og behandling af hjerte-kar-sygdom. Novo Nordisk Fonden støtter projektet med 25 mio. kr., mens Hjerteforeningen støtter med 5 mio. kr.

  • 06-10-2022

    Mange børn og unge bevæger sig for lidt. Nu skal to nye forskningsprojekter støttet af Novo Nordisk Fonden undersøge, hvordan vi gennem stærke partnerskaber på tværs af sektorer kan motivere børn og unge til at bevæge sig mere.

  • 06-10-2022

    Udsving i blodsukkeret kan afholde nogle personer med type 1-diabetes fra at dyrke motion. I et nyt forskningsprojekt vil vi undersøge, om indtag af galaktose inden motion kan være løsningen og afhjælpe frygten for udsving i blodsukkeret. Novo Nordisk Fonden støtter forskningsprojektet med cirka 3 mio. kr.

  • 18-09-2022

    Steno Diabetes Center Aarhus klar til Europas største diabeteskonference i Stockholm

  • 16-09-2022

    De første af over 5.000 personer med diabetes har nu haft konsultationer i Steno Diabetes Center Aarhus' nye klinik i Forum.

  • 08-09-2022

    Rum til fordybelse, forskning, behandling - og byens bedste udsigt fra patienthotellet. Den nye 14 etager høje Forum-bygning på Aarhus Universitetshospital er nu officielt indviet. Steno Diabetes Center Aarhus er rykket ind på plan 2, 3, og 4. Den 15. september modtager vi de første patienter i vores nye faciliteter.

  • 16-08-2022

    Vil du være én af de første til at se, hvordan der ser ud i Forum? Så kom på besøg søndag den 4. september til 'Åbent Hospital', hvor vi åbner dørene til den spritnye bygning.

  • 05-07-2022

    Forum er bygningen, som færdiggør Aarhus Universitetshospital. Her flytter Steno Diabetes Center Aarhus ind til september 2022 - og her vil forskningschef Niels Jessen skabe et internationalt knudepunkt for diabetesforskning til gavn for mennesker med og i risiko for diabetes.

  • 29-06-2022

    Steno Diabetes Center Aarhus etablerede i sommeren 2021 et brugerpanel, StenoPanelet, som skulle give input til vores praktiske og strategiske arbejde. Nu et år efter oplever brugerne, at deres bidrag bliver taget seriøst.

  • 14-06-2022

    Vi har spurgt StenoPanelet, hvad der bidrager til et godt liv, når man lever med en kronisk sygdom som diabetes. Her er deres svar.

  • 11-04-2022

    Med ny teknologi kan personer med diabetes overvåge deres blodsukker og dermed bedre regulere deres insulindosis. Klavs Würgler Hansen, ny professor på Aarhus Universitet, analyserer i sin forskning anvendelsen og effekten af ny diabetesteknologi.

  • 04-04-2022

    I januar 2022 kunne Steno Diabetes Center Aarhus fejre fire års jubilæum. Og selvom jubilæum kan lyde både støvet og bagudskuende, er vi stadig i fuld bevægelse og på vej. På vej til Forum. Og på nye veje til et godt liv for mennesker med og i risiko for diabetes.

  • 16-03-2022

    På Steno Diabetes Center Aarhus har vi undersøgt, hvilken effekt det har, når personer med type 1-diabetes i højere grad end normalt selv styrer og træffer beslutninger om deres behandlingsforløb. Størstedelen af de involverede patienter har fået stor gavn af det brugerstyrede forløb, som fremover vil blive tilbudt til alle borgere med type 1-diabetes i Region Midtjylland.

  • 14-03-2022

    Lektor og afdelingslæge Esben Søndergaard undersøger i et nyt forskningsprojekt, hvorvidt indtagelse af mælkesyre hæmmer overvægtiges risiko for at udvikle type 2-diabetes. Projektet er støttet af Arla Food for Health med 4,9 mio. kroner.

  • 10-03-2022

    Celler med muskelsvind kan modificeres og potentielt kureres ved hjælp af gen- og stamcelleteknologi. Det håber forskere fra Aarhus Universitet og Steno diabetes Center Aarhus, som med 2,7 mio kr. fra Novo Nordisk Fonden nu skal afprøve, om CRISPR-teknologi kan gavne personer med muskelsvind. En teknologi, som også kan bane vejen for mere effektiv behandling af diabetes.

  • 21-02-2022

    Anvendt og eksperimentel translationel forskning ved kardiometabolisk sygdom: Den 2. marts 2022 holder Ole Frøbert tiltrædelsesforelæsning som professor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus.

  • 11-02-2022

    Adam Hulman vil etablere et miljø, hvor alle uanset faglig ekspertise kan blive klogere på kunstig intelligens. Første skridt er en foredragsrække under overskriften ”Pie & AI” – tærte og kunstig intelligens

  • 02-02-2022

    Tænk, hvis et helt naturligt vidundermiddel kunne forebygge type 2-diabetes? Og samtidig mindske risikoen for komplikationer hos mennesker, som allerede har diabetes. Eller nedsætte behovet for medicin. Et hold forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus er ved at undersøge, om aronia-bær eller kaffe indeholder superegenskaber.

  • 25-01-2022

    Hænger overvægt hos vordende forældre sammen med overvægt hos deres kommende barn? Og kan et fødselsregister bidrage til bedre sundhed for gravide med diabetes og deres børn? Det søger tre nationale forskningsprojekter nu svar på. Novo Nordisk Fonden har bevilget i alt 61 millioner kroner til forskningen.

  • 20-01-2022

    Afdelingslæge Rakel Fuglsang Johansen fra Steno Diabetes Center Aarhus er valgt som en af ni klinikere i Danmark, der i januar modtager en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond. Halvanden millioner kroner skal bruges til forske i motion og type 1-diabetes. 

  • 18-01-2022

    Steno Diabetes Centrene er tilbage med en ny sæson af podcasten Diabetesforskerne. Lyt til de fire første episoder i dag og få indblik i den nyeste diabetesforskning i Danmark - og som noget nyt også i Grønland.

  • 05-01-2022

    Hver tredje ung med type 1-diabetes har symptomer på overspisning eller tvangsoverspisning. Nyt studie viser, at symptomerne er forbundet med nedsat livskvalitet, flere depressions- og angstsymptomer og forringet fysisk helbred. Derfor er det vigtigt at opdage tegn på spiseforstyrrelser tidligt.

  • 13-12-2021

    Praktiserende læger fra Aarhus Kommune kan nu deltage i et honoreret forskningsprojekt; "Specialistkonferencer om type 2-diabetes med almen praksis". Målet er at styrke samarbejdet mellem praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi og understøtte behandlingen af borgere med type 2-diabetes.

  • 22-11-2021

    Diabetesinteresserede kliniske forskere, speciallæger og uddannelseslæger fra Region Midt og Nord mødtes torsdag for at få et kig ind i den nyeste forskning, blive opdateret på de nyeste kliniske guidelines og danne netværk på tværs af fag og regionsgrænser.

  • 19-11-2021

    Nettet flyder med algoritmer, der er designet til at genkende alt fra planter og dyr til lyden af fugle og musik. Med lidt justering kan algoritmerne blive vigtige værktøjer inden for den kliniske sundhedsforskning. Det er konklusionen i et nyt studie fra Steno Diabetes Center Aarhus.

  • 25-10-2021

    Forskere fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har identificeret, hvordan diabetes påvirker muskel-stamceller til at danne fedt og bindevæv. Ifølge forskerne er det kliniske perspektiv ved fundet stort. Forsknings-resultatet er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Cell Metabolism.

  • 24-09-2021

    Steno Diabetes Center Aarhus er igen i år med på Europas største diabeteskonference. Få et overblik over de forskningsresultater, vi præsenterer.

  • 21-09-2021

    StenoPanelet bliver fremover en værdifuld ressource i diabetesindsatsen i Region Midtjylland. Panelet har haft sit første møde, hvor der blev uddelt både kærlige og knubbede ord til arbejdet i Steno Diabetes Center Aarhus.

  • 15-09-2021

    Ole Frøbert er tiltrådt som ny professor ved Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus. Han er også tilknyttet Örebro Universitetshospital i Sverige.

  • 26-08-2021

    Aarhus Universitetshospital er i år en del af Aarhus Festuges program og bidrager med audio-storywalken: "Lyt til Livet på Aarhus Universitetshospital". Du kan blandt andre lytte til Sine Knorr, forsker og læge hos Steno Diabetes Center Aarhus, som fortæller om sit arbejde og det nye byggeri Forum.

  • 10-08-2021

    Læge og ph.d Omar Silverman modtager 1,2 mio. kroner af Danish Diabetes Academy. Han forsætter sin forskning i sammenhængen mellem familierelationer og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus og vil udvikle en ny familie-fokuseret tilgang til forebyggelse og behandling af sygdommen.

  • 29-06-2021

    MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • 11-06-2021

    Stort tillykke til Ole Emil Andersen og Daniel Ibsen, som har fået bevilget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus. Læs om deres forskningsprojekter her.

  • 28-05-2021

    Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det og meget mere jagter vi svaret på i podcasten ”Diabetesforskerne. Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes.

  • 04-05-2021

    Steno Diabetes Center Aarhus har fået fire nye kliniske lektorer ved Aarhus Universitet. Tillykke til Ulla, Esben, Kurt og Søren.

  • 28-04-2021

    Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.

  • 29-03-2021

    Et nyt internationalt studie viser, at motion under graviditet potentielt kan beskytte barnet mod overvægt og type 2-diabetes senere i livet. Niels Jessen, forskningschef og professor, har sammen med forskerkolleger fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus bidraget til studiet.

  • 19-03-2021

    Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.

  • 15-03-2021

    Forumbyggeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

  • 04-03-2021

    Jonathan Baier, læge, har fået 1.1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et ph.d.-forløb ved Steno Diabetes Center Aarhus. Målet er at finde forklaringen på, hvorfor mennesker med diabetes har større risiko for hjertekarsygdom – og derefter finde forebyggelse og udvikle bedre behandling.

  • 02-03-2021

    Med støtte fra Steno Diabetes Center Aarhus er læge Mads Kjølby i Dundee, hvor han forsker i personlig medicin. Hvis vi kan blive bedre til at forudsige, hvordan medicin påvirker det enkelte menneske med diabetes, kan vi sikre en bedre, mere effektiv behandling.

  • 01-03-2021

    Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

  • 08-02-2021

    Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.

  • 08-02-2021

    MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

  • 29-01-2021

    Interesserer du dig for diabetes, insulin og endokrinologi? Så vær med til at fejre 100-års jubilæet for opdagelsen af insulin sammen med de 5 Steno Diabetes Centre, Danish Diabetes Academy og Dansk Endokrinologisk Selskab den 17. september 2021.

  • 11-01-2021

    Professor og overlæge Per Ovesen kan med uformindsket styrke fortsætte sin forskning i diabetes og overvægt under graviditet. Hans professorat, der oprindeligt løb fra 2015 til 2020, er forlænget frem til 2025.