Er du studerende og er du nysgerrig på, hvordan du kan komme til at arbejde med forskning? Så kom til 'Steno Research Connect' på Steno Diabetes Center Aarhus torsdag den 30. marts.
Nu kan du igen læne dig tilbage og blive klogere på den nyeste forskning og viden om diabetes. I dag udkommer vi sammen med de andre Steno Diabetes Centre med tredje sæson af podcasten Diabetesforskerne, som også byder på episoder med forskere fra Grønland og Færøerne.
Den 18. april kan praktiserende læger og praksispersonale fra hele landet sætte sig til rette foran skærmen og få nyeste viden om overvægt og type 2-diabetes.
Steno Diabetes Center Aarhus var vært for regional udviklingsdag med 90 deltagere fra diabetesambulatorier i Region Midtjylland. Sammen skulle de danne grobund for udvikling af fremtidens diabetessamarbejde.
Forbedret tværsektorielt samarbejde, højere behandlingskvalitet og mindre ulighed i sundhed. Potentialerne ved at bruge SAMBLIK-diabetes er store. Det viser en pilotafprøvning og evaluering af den nye it-løsning.
Mange børn og unge bevæger sig for lidt. Nu skal to nye forskningsprojekter støttet af Novo Nordisk Fonden undersøge, hvordan vi gennem stærke partnerskaber på tværs af sektorer kan motivere børn og unge til at bevæge sig mere.
Rum til fordybelse, forskning, behandling - og byens bedste udsigt fra patienthotellet. Den nye 14 etager høje Forum-bygning på Aarhus Universitetshospital er nu officielt indviet. Steno Diabetes Center Aarhus er rykket ind på plan 2, 3, og 4. Den 15. september modtager vi de første patienter i vores nye faciliteter.
For 11-årige Alberte Andersen fra Silkeborg har det til tider været svært at have type 1-diabetes i skoletiden. Men nu er der håb om, at en ny vidensportal fra de fem regionale Steno Diabetes Centre kan hjælpe skolerne med at støtte hende og andre børn med diabetes i skolen.
Vil du være én af de første til at se, hvordan der ser ud i Forum? Så kom på besøg søndag den 4. september til 'Åbent Hospital', hvor vi åbner dørene til den spritnye bygning.
Steno Diabetes Center Aarhus etablerede i sommeren 2021 et brugerpanel, StenoPanelet, som skulle give input til vores praktiske og strategiske arbejde. Nu et år efter oplever brugerne, at deres bidrag bliver taget seriøst.
Hvordan kan de nye sundhedsklynger skabe bedre sammenhæng for personer med diabetes? Og hvordan kan mistrivsel og overvægt blandt børn og unge omsættes til konkret handling? På Folkemødet i år tog vi livtag med nogle af sundhedsvæsenets akilleshæle og diskuterede løsningsforslag, foreløbige resultater og nye veje til at løse komplekse problemstillinger.
Sammen med blandt andre stenocentrene fra Sjælland og København lægger vi telte og fagpersoner til en forhåbentlig livlig diskussion om tidens udfordringer for folkesundheden. Vi sætter skub i debatter om henholdsvis sundhedsklynger og forebyggelse af overvægt blandt børn og unge.
Over 300 medarbejdere fra de midtjyske kommuner har inden for de seneste 6 måneder modtaget online undervisning i diabetes og relaterede emner. Nu er der nye datoer og emner til efterårets Steno Diabetes Spots.
I januar 2022 kunne Steno Diabetes Center Aarhus fejre fire års jubilæum. Og selvom jubilæum kan lyde både støvet og bagudskuende, er vi stadig i fuld bevægelse og på vej. På vej til Forum. Og på nye veje til et godt liv for mennesker med og i risiko for diabetes.
Steno Diabetes Centrene inviterer almen praksis fra hele landet til virtuel konference den 28. april 2022. Temaet er "Diabetes og hjertesygdom – sådan bruges den nye retningslinje".
MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.
Praktiserende læger fra Aarhus Kommune kan nu deltage i et honoreret forskningsprojekt; "Specialistkonferencer om type 2-diabetes med almen praksis". Målet er at styrke samarbejdet mellem praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi og understøtte behandlingen af borgere med type 2-diabetes.
Koks i kommunikationen og i sidste ende dårligere behandling. Personer, der sammen med diabetes har andre udfordringer, kan opleve, at deres vej igennem sundhedsvæsenet er usammenhængende. Derfor var forskere og klinikere fra landets Steno Diabetes Centre samlet til symposium mandag og tirsdag i Børkop.
Den første sociale investering på sundhedsområdet af sin art i Danmark skal være med til at skabe en sundere livsstil og forebygge senkomplikationer for borgere med type 2-diabetes i Aarhus Kommune. Den Sociale Investeringsfond og Rådet for Sociale Investeringer har i alt investeret 13,3 millioner kroner i indsatsen, som Steno Diabetes Center Aarhus er en del af.
Er du ansat i almen praksis? Så gå ikke glip af denne online konference den 8. december 2021 om forebyggelse og behandling af diabetes og psykisk sygdom.
StenoPanelet bliver fremover en værdifuld ressource i diabetesindsatsen i Region Midtjylland. Panelet har haft sit første møde, hvor der blev uddelt både kærlige og knubbede ord til arbejdet i Steno Diabetes Center Aarhus.
Læge og ph.d Omar Silverman modtager 1,2 mio. kroner af Danish Diabetes Academy. Han forsætter sin forskning i sammenhængen mellem familierelationer og type 2-diabetes ved Steno Diabetes Center Aarhus og vil udvikle en ny familie-fokuseret tilgang til forebyggelse og behandling af sygdommen.
MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.
Op mod hvert femte barn og ung i Danmark lever med overvægt. Hvad skal der til for at vende udviklingen? I maj 2021 inviterede Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus til webinarrække om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Du kan nu se eller gense de tre webinarer her.
Hvordan kan vi gribe forebyggelsen af overvægt hos børn og unge an på en ny måde? Det er omdrejningspunktet for 3 virtuelle sessioner på dette års Folkemøde, hvor Steno Diabetes Center Aarhus deltager. Du kan deltage virtuelt til alle arrangementer.
Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.
Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til tre webinarer om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.
Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.
Forumbyggeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.
Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.
Forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus inviterer borgere fra Horsens, Odder, Hedensted og Skanderborg Kommune med type 2-diabetes til at dele erfaringer fra deres hverdag. Målet er at udvikle digitale værktøjer, som kan bidrage til at forebygge følgesygdomme og fastholde et godt liv med diabetes.
Er du læge eller sygeplejerske i en almen praksis? Så er du hermed inviteret til dette års "Steno Diabeteskonference" – denne gang med temaet "Diabetesdata".
Læge og ph.d. Tinne Laurberg fra Steno Diabetes Center Aarhus har fået bevilliget 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et 4-årigt postdoc-projekt. Projektet skal undersøge, om en mere målrettet tarmkræft-screening kan nedsætte risikoen for at udvikle tarmkræft hos mennesker med diabetes.
Steno Diabetes Center Aarhus inviterer mere end 90.000 borgere i Region Midtjylland til at deltage i et stort forskningsprojekt om helbred og kronisk sygdom. Et spørgeskema skal give ny viden om, hvad kronisk sygdom betyder for den enkeltes liv. Målet er bedre og mere målrettet forebyggelse og behandling.
Steno Diabetes Center Aarhus er idémagere bag en ny IT-løsning, "Samblik-Diabetes", som skal samle og vise helbredsdata på tværs af sektorer. Målet er bedre og mere sammenhængende behandling og et styrket tværsektorielt samarbejde omkring mennesker med type 2-diabetes.
Sammenhæng, samarbejde og højere kvalitet i diabetesindsatsen i Region Midtjylland til gavn for alle mennesker med diabetes. Det er noget af det, Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for. Læs vores seneste nyhedsmail her.
Steno Diabetes Center Copenhagen, Aarhus, Sjælland og Nordjylland inviterer til Steno Diabeteskonference om behandling af patienter med type 2-diabetes i almen praksis. Konferencen vil have en blanding af oplæg, diskussion og workshops, som sætter fokus på diabetes distress, diabetisk polyneuropati, diabetes og sex, diabetes og nyrerne og PRO i diabetes.
Steno Diabetes Center Aarhus har sammen med Region Midtjyllands IT-afdeling og MedTech Innovation Consortium fået knap to mio. kr. til at udvikle et digitalt værktøj, der kan hjælpe personer med type 2-diabetes. Patienternes data skal analyseres med kunstig intelligens, så værktøjet på sigt kan bruges til at forudsige og forebygge følgesygdomme.
Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til konference om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.
Et nyt videncenter på Aarhus Universitetshospital skal samle og videreformidle viden om behandling og forebyggelse af svær overvægt. Centret bliver nu en realitet med 10 mio. kr. fra finansloven og oprettes i tilknytning til Steno Diabetes Center Aarhus.
Mød Andreas. Andreas er 32 år, politibetjent og mountainbiker. Og så har han diabetes. Det er mennesker som Andreas de ca. 69.999 andre med diabetes i Region Midtjylland, som Steno Diabetes Center Aarhus er sat i verden for at hjælpe.
Et nyt projekt skal bidrage til bedre kvalitet og sammenhæng i behandlingsforløbet for patienter med type 2-diabetes. Sundhedsstyrelsen har bevilget fem millioner kroner til projektet, som skal udvikle en ny samarbejdsmodel mellem hospital, kommune og almen praksis. Steno Diabetes Center Aarhus er medinitiativtager og aktiv spiller i projektet.
Den 1. januar 2019 rundede Steno Diabetes Center Aarhus sit første leveår. I den anledning var kolleger, beslutningstagere og nærmeste samarbejdspartnere i Region Midtjylland inviteret til et kig ind i "maskinrummet", hvor nye behandlingstilbud, forskningsprojekter og indsatser på tværs af sektorer tager form.
Steno Diabetes Center Aarhus har ansat tre programkoordinator til enheden for sammenhængende patientforløb og tværsektorielle indsatser. De skal give den netop godkendte strategi for enhedens indsatsområder luft under vingerne.
Regionsrådet i Region Midtjylland har netop givet grønt lys til det byggeri ved Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus skal have til huse.
Hver tredje menneske med diabetes lever et liv med tre eller flere andre diagnoser. De ender ofte som kastebold mellem sundhedstilbud på hospitaler, i almen praksis og i kommunerne.
En ny samarbejdsmodel mellem de fire regionshospitaler og Steno Diabetes Center Aarhus i Region Midtjylland er nu en realitet. Samarbejdet skal bane vej for en samlet og styrket diabetesindsats i regionen, så flere får et bedre og længere liv med diabetes.
Professor og diabetesforsker Annelli Sandbæk bliver enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus. Hun skal sikre sammenhængende og sømløse forløb for diabetespatienter, der ofte døjer med tre eller flere andre diagnoser.