Bliv klogere på livet med type 1-diabetes - og kom med en tur rundt i landet og mød nogle af Steno Centrenes dygtige forskere.

Vi har samlet nogle af de podcasts, som er udgivet af Steno Diabetes Centrene

 

Podcast om type 1-diabetes


Bliv klogere på livet med type 1-diabetes. I denne podcast møder du behandlere fra Steno Diabetes Center Aarhus og personer med diabetes.

DiabetesApparatet er udgivet af Steno Diabetes Center Aarhus.

Podcast om diabetesforskning


Hvordan gør vi livet bedre for personer med diabetes? Det jagter vi svaret på i Diabetesforskerne.

Diabetesforskerne er udgivet af de 5 Steno Diabetes Centre.

Diabetesfamilier


Hvad sker der, når et barn eller en ung får konstateret type 1-diabetes? Og hvilken betydning får det for både børnene og de unge selv, men også for resten af familien?

Diabetesfamilier er udgivet af Steno Diabetes Center Nordjylland.

 

Lyt også til...

rodstreg.png

GadgetGirl - en podcast om diabetes og teknologi

Eline, bedre kendt som GadgetGirl, udgiver denne personlige podcast om et liv med diabetes og om at leve med usynlige superkræfter, der gør dig i stand til at tackle, at livet såvel som blodsukkeret kan gå op og ned. Podcasten har et fokus på diabetesteknologi og "looping. Eline har haft diabetes i 25 år og loopet siden 2019. 


Sukkersygt - en podcast om livet med type 1-diabetes

SukkerSygt er en samtalepodcast af Amanda og Amanda - to unge kvinder, som begge har type 1-diabetes. Med personlige fortællinger inviteres du ind i en hverdag med type 1-diabetes med plads til grin og seriøse samtaler, mens fordomme omkring livet med en kronisk sygdom nedbrydes.


Diabetesforskning (Hjernekassen, P1)

Hvad er forskellen på type 1- og type 2-diabetes? Hvorfor får flere og flere type 2-diabetes? Hvad er specielt for diabetesforskning? Vores forskningschef Niels Jessen er er gæst i Hjernekassen på P1 med vært Peter Lund Madsen.


Gør vi for meget rent? Spiller det kolde vejr en rolle? (Så vidt vi ved, P1)

Flere og flere mennesker får type 1-diabetes. Men hvorfor? Det ved vi faktisk ikke. Vores forskningschef Niels Jessen er i studiet og fortæller blandt andet om, hvad vi hos Steno Diabetes Center Aarhus og andre forskere arbejder på lige nu med det mål at mindske konsekvenserne af type 1-diabetes og forhåbentlig engang i fremtiden at kunne forebygge sygdommen.

Sådan lytter du til en podcast

Kontakt

Elisabeth Walbom Harders
Uddannelseskonsulent

elhard@rm.dk
+45 2371 0580

Modtag nyheder fra Steno Diabetes Center Aarhus

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra Steno Diabetes Center Aarhus direkte i din indbakke. Tilmeld dig herunder, så modtager du en nyhedsmail 2-4 gange om året.

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du også abonnere på vores nyhedsside. Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.