22-11-2021

Trine Tang Christensen (th) stod bag symposiet sammen med Ulla Kampmann Opstrup, overlæge i Steno Diabetes Center Aarhus. De håber, at det kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

Diabetesinteresserede kliniske forskere, speciallæger og uddannelseslæger fra Region Midt og Nord mødtes torsdag for at få et kig ind i den nyeste forskning, blive opdateret på de nyeste kliniske guidelines og danne netværk på tværs af fag og regionsgrænser.

Hvorfor kan en knogle se sund og stærk ud på en scanning og alligevel være skrøbelig som kridt? Hvordan måler man kroppens balanceevne, så resultaterne kan bruges i forskning? Er ketoner og laktat superbrændstoffer?

Det var nogle af de områder i den nyeste forskning, deltagerne fra Stenocentrene i henholdvis Nordjylland og Aarhus fik snust til, da de var samlet til et fælles symposium i Aarhus. Formiddagen fokuserede på aktuel forskning i de to Steno Centre, og eftermiddagen handlede om kliniske færdigheder indenfor diabetesbehandling.

Stenos arme rækker langt

Med symposiet håber arrangørerne blandt andet at skabe netværk, inspirere og opdyrke interesse for diabetesforskning- og behandling – og det endokrinologiske felt i det hele taget.

- I Steno Diabetes Center Nord har vi sværere ved at rekruttere, og vi er knap så forankrede som i Aarhus, fortæller Trine Tang Christensen, der er uddannelsesansvarlig overlæge i Steno Diabetes Center Nordjylland og Afdeling for Hormon- og Stofskiftesygdomme, Aalborg Universitetshospital.

Sammen med overlæge Ulla Kampmann Opstrup fra Steno Diabetes Center Aarhus har hun arrangeret symposiet.

- Mange har måske et billede af, at vi kan være lidt lukkede i de her Steno Centre. Jeg synes, det er vigtigt at få fortalt, at Stenos arme rækker langt ind i store dele af den interne medicin. Og indenfor forskning har vi mange samarbejder, nationalt og internationalt, siger Trine Tang Christensen.

Simon tiltrukket af bred viden

En af deltagerne på symposiet er Simon Bøggild Hansen. Han er læge og ph.d.-studerende i Steno Diabetes Center Aarhus og Hormon- og Knoglesygdomme, Aarhus Universitetshospital.

- Vi er en stor flok, der sidder på forskellige lokationer. Det her er en god måde at blive opdateret på hinandens forskningsprojekter, og det er sjovt at mødes med dem fra Region Nord, siger Simon.

Netop alsidigheden og de mange faglige forgreninger ind i andre medicinske specialer er en af grundene til, at Simon Bøggild Hansen valgte endokrinologien, også før de jyske Steno Diabetes Centre var etableret.

- Det tiltrak mig, at endokrinologer har meget med forskellige patienter at gøre – og dermed en meget bred viden. Det er et meget inspirerende miljø med et stærkt forskningsmiljø og et højt fagligt niveau – og med en god stemning.

Håber på symposium i 2022

Trine Tang Christensen ser symposiet som et skridt på vejen til stærkere forbindelse mellem Steno Diabetes Centrene i Nord og Aarhus:

- Det her er en af måderne, vi kan fremme samarbejdet indenfor forskning og uddannelse. Vi håber, det her bliver en årlig begivenhed, og at vi i øvrigt kan sætte skub i mere samarbejde indenfor uddannelse af endokrinologer - og dermed diabeteslæger.

 

Simon Bøggild Hansen skal som en af de første benytte de særlige, hermetisk lukkede respirationskamre i Forum, der står klar i efteråret 2022. Her skal han undersøge døgnrytmepåvirkning af binyrebarkhormon.

Kontakt

Ulla Kampmann Opstrup
Overlæge

ullaopst@rm.dk
+45 2237 0857

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?