21-09-2021

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Merete Wildner er mor til en 2-årig dreng med diabetes - og medlem af StenoPanelet. Hun og direktør Troels Krarup Hansen fortæller i videoen, hvad de forventer at få ud af arbejdet i StenoPanelet.

StenoPanelet bliver fremover en værdifuld ressource i diabetesindsatsen i Region Midtjylland. Panelet har haft sit første møde, hvor der blev uddelt både kærlige og knubbede ord til arbejdet i Steno Diabetes Center Aarhus.

StenoPanelet er et brugerpanel, hvor personer med diabetes og pårørende er med til at udvikle Steno Diabetes Center Aarhus' aktiviteter ved at dele input, oplevelser, viden, ønsker og holdninger.

StenoPanelet kan for eksempel give input til:

  • Udvikling af nye behandlingstilbud
  • Kommunikation til patienter, kommende patienter og pårørende
  • Udvikling af arbejdsgange
  • Sammenhæng i behandlingsforløb
  • Indretning og fysiske rammer
  • Forskning
  • Uddannelsestilbud

Ambassadører og direktør er med 

Medlemmerne mødes fire gange om året og kan også indgå i ad hoc-aktiviteter, for eksempel følgegrupper, arbejdsgrupper, udviklingsarbejde eller til kvalificering af idéer eller konkret materiale. Alle, både brugere og medarbejdere, kan komme med temaer som drøftes på møderne.

Med på møderne er også fem ambassadører, som er medarbejdere i Steno Diabetes Center Aarhus, der har ansvaret for at bringe panelets arbejde, perspektiver og idéer ind i centrets videre arbejde. Desuden er direktør Troels Krarup Hansen altid at finde på møderne.

Kærlige dask til visionsarbejdet

På første møde i august var der blandt andet god diskussionen af – og feedback til – arbejdet med vores vision for Steno Diabetes Center Aarhus.

"Selvmodsigende", "provokerende", "fed idé" og "lyder ambitiøst, men urealistisk og abstrakt" var nogle af de ord, som direktøren kunne tage med hjem til det videre arbejde med visionen.

Centerdirektøren og ledergruppen mødes efter hvert møde i StenoPanelet, hvor de drøfter, hvordan panelets input kan bringes i spil.

"Diabetesmor" vil dele erfaringer

Et af medlemmerne af StenoPanelet er Merete Wildner, som du kan møde i videoen øverst. Hun er et af de mange mennesker i Region Midtjylland, hvis liv er påvirket af diabetes. Som mor til en 2-årig dreng med diabetes vil hun gerne dele erfaringer, som andre børn, unge og forældre kan få gavn af fremover.

StenoPanelet mødes næste gang 11. november

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?