• 29-06-2021

  MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

 • 23-06-2021

  Op mod hvert femte barn og ung i Danmark lever med overvægt. Hvad skal der til for at vende udviklingen? I maj 2021 inviterede Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus til webinarrække om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Du kan nu se eller gense de tre webinars her.

 • 16-06-2021

  Har du type 1-diabetes, og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Så tilmeld dig efterårets kurser i kulhydrattælling – både for penbrugere og insulinpumpebrugere.

 • 11-06-2021

  Hvordan kan vi gribe forebyggelsen af overvægt hos børn og unge an på en ny måde? Det er omdrejningspunktet for 3 virtuelle sessioner på dette års Folkemøde, hvor Steno Diabetes Center Aarhus deltager. Du kan deltage virtuelt til alle arrangementer.

 • 11-06-2021

  Stort tillykke til Ole Emil Andersen og Daniel Ibsen, som har fået bevilget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus. Læs om deres forskningsprojekter her.

 • 09-06-2021

  Det er blevet lettere og mindre tidskrævende at blive screenet for følgesygdomme til diabetes i Region Midtjylland. Før var undersøgelserne spredt over flere dage og steder – nu er de samlet i ét besøg på hospitalet. Patienterne giver det nye tilbud topkarakter og forventningen er, at flere nu bliver screenet rettidigt.

 • 02-06-2021

  23 læger og sygeplejersker fra diabetes- og nyremedicinske afdelinger i hele landet var 28. maj samlet på Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA). Det var første møde i det nye Netværk for Nyresygdomme og Diabetes.

 • 28-05-2021

  Kan kosttilskud gøre en forskel, når man har diabetes? Kan man forebygge nerveskader tidligere? Og hvordan kan familier tale om livet med diabetes? Det og meget mere jagter vi svaret på i podcasten ”Diabetesforskerne. Kom med en tur rundt i landet og mød nogle af de dygtige forskere, der er på jagt efter mere viden om diabetes.

 • 19-05-2021

  Fleksibelt, online og gratis. "Steno Diabetes Spots" er et nyt online undervisningstilbud til plejepersonale ved kommuner, som mangler nyeste viden om diabetes.

 • 04-05-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus har fået fire nye kliniske lektorer ved Aarhus Universitet. Tillykke til Ulla, Esben, Kurt og Søren.

 • 28-04-2021

  Hvad er god behandling for dig? Hvilke kursustilbud synes du, er vigtige? Hvordan skaber vi bedst sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenet for mennesker med diabetes? Bliv medlem af vores nye brugerpanel og kom med dit input.

 • 14-04-2021

  Vidensråd for Forebyggelse og Steno Diabetes Center Aarhus inviterer dig til tre webinarer om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge. Vi har sammensat et program, der både giver baggrundsviden og inspiration til konkrete initiativer.

 • 11-04-2021

  MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

   

 • 06-04-2021

  Har du type 1-diabetes og vil du gerne lære at tælle kulhydrater? Eller har du brug for at genopfriske, hvordan du kan læse og forstå dine tal? Så tilmeld dig forårets og sommerens gratis kurser hos Steno Diabetes Center Aarhus.

 • 29-03-2021

  Et nyt internationalt studie viser, at motion under graviditet potentielt kan beskytte barnet mod overvægt og type 2-diabetes senere i livet. Niels Jessen, forskningschef og professor, har sammen med forskerkolleger fra Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus bidraget til studiet.

 • 19-03-2021

  Etableringen af de fem Steno Diabetes Centre har givet en unik mulighed for at samarbejde på tværs af landet om behandling og forebyggelse af diabetes, forskning og uddannelse. I denne kronik giver de fem centerdirektører deres samlede bud på, hvorfor det er en unik udvikling, der lige nu er i gang på diabetesområdet, hvad vi formår at samarbejde om - og ikke mindst, hvad der er vigtigt at være opmærksom på fremover.

 • 15-03-2021

  Forumbygeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager. Derfor blev der torsdag den 11. marts holdt rejsegilde - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

 • 04-03-2021

  Jonathan Baier, læge, har fået 1.1 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til et ph.d.-forløb ved Steno Diabetes Center Aarhus. Målet er at finde forklaringen på, hvorfor mennesker med diabetes har større risiko for hjertekarsygdom – og derefter finde forebyggelse og udvikle bedre behandling.

 • 02-03-2021

  Med støtte fra Steno Diabetes Center Aarhus er læge Mads Kjølby i Dundee, hvor han forsker i personlig medicin. Hvis vi kan blive bedre til at forudsige, hvordan medicin påvirker det enkelte menneske med diabetes, kan vi sikre en bedre, mere effektiv behandling.

 • 01-03-2021

  Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år i dag. Annelli har været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

 • 22-02-2021

  Forskere fra Steno Diabetes Center Aarhus inviterer borgere fra Horsens, Odder, Hedensted og Skanderborg Kommune med type 2-diabetes til at dele erfaringer fra deres hverdag. Målet er at udvikle digitale værktøjer, som kan bidrage til at forebygge følgesygdomme og fastholde et godt liv med diabetes.

 • 11-02-2021

  Er du læge eller sygeplejerske i en almen praksis? Så er du hermed inviteret til dette års "Steno Diabeteskonference" – denne gang med temaet "Diabetesdata".

 • 08-02-2021

  Forskere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Steno Diabetes Center Odense og Odense Universitetshospital har fået knap 7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at undersøge sammenhængen mellem brystkræft og type 2-diabetes.

 • 08-02-2021

  MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

 • 05-02-2021

  Hvert år kårer Dagens Medicin de bedste hospitaler inden for en række sygdomsområder. I dag blev Steno Diabetes Center Aarhus sammen med Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital kåret til Danmarks bedste til behandling af børnediabetes på en delt førsteplads med Regionshospitalet Viborg.

 • 29-01-2021

  Interesserer du dig for diabetes, insulin og endokrinologi? Så vær med til at fejre 100-års jubilæet for opdagelsen af insulin sammen med de 5 Steno Diabetes Centre, Danish Diabetes Academy og Dansk Endokrinologisk Selskab den 17. september 2021.

 • 12-01-2021

  Har du type 1-diabetes, og vil du gerne vide mere om, hvordan du får motion, kost, blodsukker og insulin til at spille bedre sammen? Så deltag på dette webinar den 3. februar 2021.

 • 11-01-2021

  Professor og overlæge Per Ovesen kan med uformindsket styrke fortsætte sin forskning i diabetes og overvægt under graviditet. Hans professorat, der oprindeligt løb fra 2015 til 2020, er forlænget frem til 2025.

 • 05-01-2021

  Steno Diabetes Center Aarhus har i samarbejde med Steno Diabetes Center Copenhagen, Steno Diabetes Center Sjælland, Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, VIA University College og Fagligt Selskab for Diabetessygeplejersker udviklet et nyt, landsdækkende uddannelsesforløb for diabetessygeplejersker.