11-06-2021

Læge og forskningsassistent, Ole Emil Andersen (tv), og cand.scient. i human ernæring og ph.d, Daniel Ibsen (th), har modtaget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus.
Stort tillykke til Ole Emil Andersen og Daniel Ibsen, som har fået bevilget henholdsvis 1,1 og 1,2 mio. kr. af Danish Diabetes Academy til forskning ved Steno Diabetes Center Aarhus.
Ole vil skabe fundament for nye ernærings- og behandlingsstrategier
Skeletmuskler er ikke kun vigtige for menneskekroppens evne til at bevæge sig - de spiller også en central rolle for vores blodsukkerregulering .
Nu har Ole Emil Andersen, læge og forskningsassistent, modtaget 1,1 million kr. til et ph.d.-projekt ved Steno Diabetes Center Aarhus. Et projekt, som skal undersøge, hvorvidt ketonstoffet β-hydroxybutyrat har en direkte virkning på funktion og energiomsætning i skeletmuskler.
Målet er, at ny viden på området vil komme både personer med type 2-diabetes, personer med svækket muskelfunktion og atleter til gavn.
Som led i ph.d.-forløbet skal Ole Emil Andersen til Florida Hospital, USA, og være del af Bret Goodpaster’s forskningsgruppe i hospitalets Translationel Research Institute for Metabolism and Diabetes. Planen er, at dette samarbejde skal konsolidere samarbejdet mellem Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus og Goodpasters gruppe.
Læs mere om Oles bevilling her.
Daniel vil undersøge kostens indflydelse på vores risiko for at udvikle type 2-diabetes
Hvad skal vi spise for at undgå type 2-diabetes? Det har Daniel Ibsen, cand.scient. i human ernæring og ph.d., nu modtaget 1,2 mio. kr. til at undersøge i et postdoc-projekt ved Steno Diabetes Center Aarhus.
Metabolitter - små stoffer, der sidder i forskellige kropsvæv – kan potentielt bruges til at huske det, vi selv glemmer. I forskningsprojektet vil Daniel Ibsen og hans forskergruppe undersøge, hvilke metabolitter fra blod-, urin- og hårprøver der kan bruges til at "sladre" om vores madvaner. Derfra vil de undersøge kostens indflydelse på en senere risiko for at udvikle type 2-diabetes.
- Ved at øge vores forståelse for, hvordan kosten påvirker vores risiko for at udvikle type 2-diabetes, vil vi bedre kunne individualisere kostinterventioner og forbedre forebyggelsen, siger Daniel Ibsen til Danish Diabetes Academy.
Læs mere om Daniels bevilling her.