At leve med overvægt øger markant risikoen for at udvikle diabetes og en række andre sygdomme, både fysiske og psykiske, i forhold til ikke at leve med overvægt.

Der er social ulighed i forekomsten af overvægt og tilsvarende er der ulighed i forekomsten af diabetes.

Men hvorfor udvikler nogen overvægt og andre ikke? Hvordan opnås en sund vægtudvikling især gennem barndommen, men også i ungdomslivet og som voksen? Hvilke indsatser virker, for hvem og under hvilke omstændigheder? Og hvordan kan lokalsamfund udvikles for at sikre sundere vægtudvikling og trivsel for børn og unge?

Det er noget af det, vi arbejder med at svare på. I dette arbejde fokuserer vi både på individet, de strukturelle rammer og mere systemorienterede tilgange. Målet er at skabe bæredygtige løsninger ved at arbejde tværsektorielt, tværvidenskabeligt, borgerinddragende og evidensbaseret.  

Indsatsområder

Individuelle, strukturelle og systemorienterende tilgange

Børn, unge og familier

Personer i høj risiko for at udvikle diabetes

Udvalgte projekter

Havndals Kooperativ: Sunde og glade børneliv

Havndals Kooperativ er en systemorienteret lokalsamfundsindsats, der arbejder med at øge sundheden og trivslen for børnene i Havndal og omegn. Læs mere her.

Webinarer om forebyggelse af overvægt blandt børn og unge

Op mod hvert femte barn og ung i Danmark lever med overvægt. Hvad skal der til for at vende udviklingen? Sammen med Vidensråd for Forebyggelse har vi udgivet tre webinarer, som du kan se her.

Systemtænkning

Skab bæredygtige løsninger på komplekse sundhedsudfordringer med en systemorienteret tilgang. Læs mere her.

 

Kontakt

Jane Nautrup Østergaard
Programleder, PhD

janeos@rm.dk
+45 2388 2456