Med INDBLIK vil vi understøtte en differentieret behandling i diabetesambulatorierne, så vi gør behandlingen mere behovsstyret, og dermed reducerer unødvendige konsultationer og kontrolbesøg.

En digital grundsten i Fremtidens Diabetesforløb

INDBLIK skal medvirke til at give en mere bæredygtig brug af midlerne i et presset sundhedsvæsen, hvor der i fremtiden vil blive flere patienter med kroniske sygdomme. 

Det gør det nødvendigt at overveje en skarpere prioritering af hvilke patienter, der skal ses, hvor ofte de skal ses, og hvordan de skal ses. Projektet har også til formål at sætte mennesker med diabetes i nye rammer, hvor de kan føle sig mere fri og uafhængige i et liv med en kronisk sygdom.

Med INDBLIK er målet at understøtte en mere behovsdrevet og målrettet tilgang i diabetesbehandlingen. INDBLIK version 1.0 er målrettet diabetesbehandlerne i regionens ambulatorier. 

INDBLIK version 1.0 færdigudvikles i efteråret 2024

INDBLIK version 1.0 er består af følgende grundkomponenter: et populationsoverblik og et forløbsværktøj.

  • Populationsoverblikket skal muliggøre, at man som behandler får besked, såfremt en patient går uden for enten den generelle eller individuelle behandlingsmål. Det vil gælde for patienter i både kerneforløb og fokusforløb.
    I version 1.0 vil det være CGM-data fra Abbott (Libre), som udgør det primære datagrundlag.
  • Forløbsværktøjet skal muliggøre oprettelsen af målrettede, afgrænsede forløb inden for en specifik overskrift.
    I version 1.0. testes fokusforløbet "Stabilisering af blodsukker".

Repræsentative klinikere fra alle regionens diabetesambulatorier har været involveret i udviklingen af funktionaliteterne samt designet af INDBLIK.

Udviklingen af INDBLIK version 1.0 finansieres af Steno Diabetes Center Aarhus' bevillingsmidler fra Novo Nordisk Fonden.

Afprøvning af INDBLIK version 1.0

Den første version af INDBLIK afprøves på Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Silkeborg.

I løbet af efteråret 2024 bliver de første patienter rekrutteret til projektet. Afprøvningen løber indtil starten af 2025.

I version 1.0 er det primære formål med afprøvningen at skabe læring i forhold til videreudvikling af det digitale værktøj.

Evalueringsrapporten bliver offentliggjort på hjemmesiden, når projektet er helt færdigt, hvilket forventes at være i 2026.

Samarbejdspartnere

  • Softwareudviklingsfirmaet Trifork/Duckwise
  • Regionshospitalerne i Region Midtjylland
  • Juridisk kontor i Region Midtjylland
  • Udbudsjurister (Indkøb og Medicoteknik) i Region Midtjylland
  • Advokatfirmaet Bech-Bruun
  • DIAS i Region Midtjylland (Abbott)
  • BI-enheden i Region Midtjylland
  • MDR specialister (It-Ledelsessekretariatet) i Region Midtjylland