08-02-2021

Niels Jessen er forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus og professor i klinisk farmakologi ved Aarhus Universitet.

Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Niels Jessen har som forskningschef det samlede ansvar for at opbygge, udvikle og drive forskningsindsatsen ved Steno Diabetes Center Aarhus. Her fortæller Niels lidt om sit arbejde.

Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg skal som forskningschef sørge for, at vi som organisation kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Det handler især om at skabe de fysiske rammer om det miljø, som er nødvendigt for, at vi kan bedrive forskning på internationalt niveau. Jeg skal som professor i klinisk farmakologi også selv skabe ny viden om diabetesbehandling og undervise på universitetet.

Hvad er en god dag på arbejdet for dig?

De bedste dage er helt klart, når der kommer uventede resultater fra vores forsøg. Så skal der tænkes nyt, og det gør vi sammen. Det giver gode og til tider ophedede diskussioner.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det er den mulighed, der er for at påvirke diabetesforskningen. Der er en lyst til og interesse for at samarbejde med os. I de netværk, vi får skabt, kan vi nu løfte forskningsspørgsmål, som den enkelte forsker eller vi i Steno Diabetes Center Aarhus aldrig ville kunne løfte alene.

Fun fact om Niels

Jeg mener, vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger, så de er også med i mine forskningsaktiviteter. Pytonslanger kan faste i måneder, men når de så endelig spiser, opbygger de muskelmasse i løbet af timer. En bjørn kan ligge stille i et halvt år, føde unger og die uden hverken at spise eller drikke. Det gad jeg godt, vi kunne! Jeg har været helt tæt på bjørnene i Sverige og oplevet, hvordan der bliver taget blodprøver fra bjørne i dvale. Derudover spiller jeg klaver og kan lide at rejse rundt i verden, når der altså ikke lige er en global pandemi.

 

Kontakt

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

  • MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

  • MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

  • MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

     

  • MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?