09-11-2023

Klinisk forsker Anders Aasted Isaksen har blandt andet studeret danske sundhedsdata for knap en kvart million personer med type 2-diabetes i Danmark.

Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

Her fortæller Anders lidt om sit arbejde.

Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg er læge og ph.d.-studerende, og de sidste år har jeg forsket i behandlingskvalitet blandt indvandrere med type-2 diabetes.

I dag er jeg en del af både en tværsektoriel forskningsgruppe og en forskningsgruppe inden for Machine Learning og kunstig intelligens her i Steno Diabetes Center Aarhus.

I den tværsektorielle gruppe bidrager jeg blandt andet til studiepopulationer til diabetesforskning ud fra tilgængelige registerdata, f.eks. til Helbred i Midt-undersøgelsen.

I Machine Learning-gruppen er jeg ene læge blandt datalogi-ingeniører og en matematiker. Her er det min vigtigste opgave at bidrage med inputs fra et klinisk perspektiv, f.eks. når vi analyserer nethindebilleder eller kurver over blodsukkerværdier fra CGM-apparater. Med machine learning-algoritmer kan man bedre finde mere komplicerede sammenhænge i data, f.eks. i billeder og tekst. Metoderne kræver dog en hel del computerkraft. Derfor arbejder jeg også på at finde ud af, hvordan vi i Region Midtjylland kan få den nødvendige computerkraft forbundet med sundhedsdata. Det er nødvendigt, for at metoderne kan komme patienter og klinikere til gode.

Hvad er en god dag på arbejdet for dig?

Det er en dag, hvor jeg kan lære og fordybe mig i noget nyt, hvad enten det er at læse op på et område af litteraturen, tackle et data/kodningsproblem eller afprøve nye arbejdsredskaber.

Det kan også være, hvis jeg får et godt input fra en kollega til at anskue et problem fra et nyt perspektiv. Hvis jeg samtidig kan hjælpe andre og gøre en forskel i deres projekter eller nå i mål med et af mine egne hængepartier, så går jeg hjem som en meget glad mand.

Hvad er det bedste ved dit arbejdet?

At have kolleger med så mange forskellige faglige og geografiske baggrunde, som man kan udveksle idéer med og lære fra. At være en del af en arbejdsplads som Steno Diabetes Center Aarhus, hvor gåpåmodet og velviljen er stor – og afstanden fra forskning til klinik er lille.

Fun fact om Anders

Jeg kan blive opslugt af det meste, og mine interesser går i mange forskellige retninger, selvom det kniber med at forfølge dem alle. Jeg har f.eks. dykkercertifikat, men ikke noget dykkerudstyr; jeg har navigatørbevis, men ikke nogen båd; og jeg har taget biavler-kursus, men har ikke nogen bier. Til gengæld har jeg fire børn, som jeg aldrig har fået kursus i.

Jeg har tidligere dyrket meget kampsport, hvor jeg bl.a. har ageret boksebold for en fyr, der har bokset (og tabt) til en fyr, der har bokset (og tabt) til en fyr, der har bokset (og tabt) til Mikkel Kessler.

Kontakt

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

  • MØD STENO AARHUS: Jesper Sand Hjelle er afdelingslæge på afdeling for Børn og Unge ved Regionshospitalet Gødstrup. Men kun halvdelen af sin arbejdstid. Den anden halvdel ser han børn og unge i Steno Diabetes Center Aarhus og forsker i blandt andet diabetesteknologi.

  • MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

  • MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

  • MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

     

  • MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?