04-01-2022

Jane Nautrup Østergaard.jpg

Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejder med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

Her fortæller Jane om sit arbejde. 

Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg er programleder på et program, der skal bidrage til at forebygge overvægt og diabetes. Vi fokuserer især på at forebygge overvægt blandt børn, unge og familier – og er meget optagede af lokalsamfundsindsatser og at få skabt bæredygtige løsninger.

Vi har også mange andre typer af projekter, herunder epidemiologiske samt udvikling, afprøvning og evaluering af komplekse interventioner.

Hvad er en god dag på arbejdet for dig?

Alle gode dage starter med en god kop kaffe, havregryn og cykeltur igennem morænelandskabet nord for Aarhus mod Steno.

Jeg trives rigtig godt med den variation, der er i at have en del dage med tid til arbejde, fordybelse og ikke mindst frokost med kolleger. Men jeg får også masser af energi af at være ude mellem mennesker til møder og seminarer, få ny inspiration og pleje og udvide mit netværk.

Eksempelvis afholdt vi et online kursus på tværs af 3 Steno centre og Aarhus Universitet, hvor vi blev undervist af vores samarbejdspartner fra Deakin University i Australien - det var et par håndfulde rigtig gode og tidlige mandag morgener for at få tidsforskellen til at gå op. 

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det bedste er helt klart at få lov til at arbejde med et område, som jeg synes er så spændende og har arbejdet med mere eller mindre de sidste 20 år.

Jeg nyder at være programleder og dermed få lov til at være en del af mange gode initiativer, som forhåbentlig kan være med til at bremse tilvæksten af nye diabetestilfælde.

Fun fact om Jane

For 30 år siden blev jeg landsmester i bordtennis for yngre piger, og da jeg boede i København i 00'erne startede jeg til bordtennis igen, hvor jeg blandt andet trænede sammen med sangerinden Marie Key.

 

Kontakt

Jane Nautrup Østergaard
Programleder, PhD

janeos@rm.dk
+45 2388 2456

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

  • MØD STENO AARHUS: Jesper Sand Hjelle er afdelingslæge på afdeling for Børn og Unge ved Regionshospitalet Gødstrup. Men kun halvdelen af sin arbejdstid. Den anden halvdel ser han børn og unge i Steno Diabetes Center Aarhus og forsker i blandt andet diabetesteknologi.

  • MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

  • MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

  • MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

     

  • MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?