13-04-2021

Katrine er uddannet sygeplejerske og senere kandidat i Sygepleje fra AU. Inden hun kom til SDCA i november 2019, arbejdede hun som lektor på sygeplejerskeuddannelsen hos VIA i Silkeborg.

Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. 

Katrine er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus, hvor hun hjælper med at udvikle og koordinere uddannelses- og kursusaktiviteter.

Her fortæller Katrine om sit arbejde.

Hvad går dit arbejde ud på?

Jeg skal understøtte de uddannelses- og kursusaktiviteter, vi afholder i Steno Diabetes Center Aarhus og resten af Region Midtjylland. Hidtil har jeg mest arbejdet med kompetenceudvikling målrettet sundhedsprofessionelle – men jeg også været involveret i tilbud til patienter, for eksempel "Godt fra start med diabetes" og "Sten-O's Foodlab".

Jeg kan være med i mange led af processen, fra idéerne fødes til et nyt tilbud, og til de føres ud i livet. Min rolle er blandt andet at kvalificere tilbuddene ved at være nysgerrig på baggrunden og formålet samt de didaktiske grundelementer som eksempelvis form, indhold, deltagerforudsætninger, læringsmål, og evaluering.

En del af mit arbejde handler om at koordinere processen herunder blandt andet at invitere de rigtige aktører med i udviklingsarbejdet, lave dagsordner og skrive referater. En anden del handler om at bruge min pædagogiske og didaktiske faglighed til at sikre, at indholdet i vores kurser rent faktisk kan bruges i virkeligheden.

Hvad er en god dag på arbejdet?

Når jeg får følelsen af at få hul på en spændende opgave – og opdage, hvordan vi kan komme i mål med den. Med Sten O's Foodlab var jeg med helt fra de indledende møder og til diskussioner om pædagogik og indhold. Det var en fornøjelse til første kursusdag med børnene at se alle vores tanker blive til virkelighed.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Mine kolleger i Uddannelsesenheden! Vi har et trygt arbejdsfællesskab og supplerer hinanden godt. Det sætter jeg pris på. Derudover holder jeg af den store variation i porteføljen; en dag kan jeg være ude at filme til en app, en anden dag faciliterer jeg et kursus for 30 sosu-assistenter i Aarhus Kommune, og tredje dag er jeg til møde med vores engagerede klinikere. Det er spændende – og til tider nervepirrende – at være et sted, hvor hverdagen varierer så meget, og hvor der er så højt til loftet.

Fun fact om Katrine

Jeg er megabange for at flyve! Jeg får tårnhøj puls af det, sveder helt vildt og spiser ingenting. Og alligevel vælger jeg at se døden i øjnene, for jeg elsker at rejse langt væk med familien. Vi har tidligere været i Costa Rica og Mexico, og før corona kom i vejen, havde vi planer om at tage til Sri Lanka og USA.

Højt til loftet, frie hænder - og noget, som ingen har prøvet før.

Som uddannelseskonsulent udvikler og koordinerer Katrine Holm Nielsen uddannelses- og kursusaktiviteter til både fagfolk og patienter. Hør Katrine fortælle, hvordan hun synes, det er at arbejde i Steno Diabetes Center Aarhus.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kontakt

Katrine Holm Nielsen
Uddannelseskonsulent

katrni@rm.dk
+45 2027 2331

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

  • MØD STENO AARHUS: Jesper Sand Hjelle er afdelingslæge på afdeling for Børn og Unge ved Regionshospitalet Gødstrup. Men kun halvdelen af sin arbejdstid. Den anden halvdel ser han børn og unge i Steno Diabetes Center Aarhus og forsker i blandt andet diabetesteknologi.

  • MØD STENO AARHUS: Anders Aasted Isaksen er forsker ved Steno Diabetes Center Aarhus. Nysgerrighed og en evne til at fordybe sig har resulteret i et alsidigt forskningsfelt inden for registerbaserede populationsstudier, folkesundhed, kunstig intelligens, maskinlæring og de kliniske potentialer heri. Det er dog ikke kun Anders' forskningsfeltet, der spænder bredt.

  • MØD STENO AARHUS: Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

  • MØD STENO AARHUS: Jane Nautrup Østergaard er programleder og arbejde med at forebygge overvægt og diabetes - med særligt fokus på børn, unge og familier.

  • MØD STENO AARHUS: Familieforhold kan påvirke udviklingen af type 2-diabetes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer mere om, hvordan vi kan bruge familieoplysninger til at forebygge sygdommen og forbedre behandlingen af personer med type 2-diabetes. Det forsker Omar Silverman i.

  • MØD STENO AARHUS: Når SOSU-assistenter skal lære mere om diabetes, eller når børn med diabetes skal have vækket deres madglæde, så har Katrine Holm Nielsen en finger med i spillet. Hun er uddannelseskonsulent hos Steno Diabetes Center Aarhus.

     

  • MØD STENO AARHUS: Som forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus er det Niels Jessens ansvar, at vi kommer i mål med de ambitioner, vi har for vores diabetesforskning. Niels er også selv forsker og mener blandt andet, at vi har meget at lære af brune bjørne og pytonslanger.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?