01-03-2021

Annelli Sandbæk, enhedschef, klinisk professor og diabetesforsker i Steno Diabetes Center Aarhus fylder i dag 60 år. 

Professor og enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus, Annelli Sandbæk, fylder 60 år 1. marts.

Annelli Sandbæk har som enhedschef, klinisk professor og diabetesforsker været med til at skabe bedre sammenhæng i patientforløb på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, sikre at færre personer udvikler diabetes, og færre med diabetes udvikler følgesygdomme, som kan påvirke hjertet, nyrerne, øjnene og følesansen i fødderne.

Annelli Sandbæk er med egne ord nysgerrig, ambitiøs, risikovillig og en gang i mellem naiv. Hvis nogen siger, at noget ikke kan lade sig gøre, vil hun gøre sit for at modbevise det.

På græsplænen i en israelsk kibbutz i begyndelsen af 80’erne besluttede hun sig tøvende for at søge ind på medicinstudiet i Aarhus. På den norske vestkyst, hvor hun arbejdede kort efter endt uddannelse, lærte hun at sætte pris på den tætte kontakt med patienterne.

Hendes ph.d. fra universitetet i Odense handlede om det gab, der er mellem, hvordan vi ved, en sygdom skal behandles, og hvordan den rent faktisk bliver behandlet.

Naturfreak i spændingsfelter

Trådene fra kibbutzen, den norske vestkyst, tiden i Odense og senere forskning i diabetes er knyttet tæt sammen i Annelli Sandbæks arbejde i dag.

Hun trives i de tværfaglige spændingsfelter mellem forskning og praktik. Hun betragter det som en gave at blive udfordret, både når hun underviser på Aarhus Universitet, når hun går ind i store forskningsprojekter, og når hun som enhedschef navigerer mellem mange forskellige fagligheder hos Steno Diabetes Center Aarhus.

I fritiden holder hun af at rejse til nær og fjern med sine voksne døtre – eller tage på vandreture med ’naturfreaks’ i vennekredsen. Annelli Sandbæk er ikke kun god til at finde vej i den videnskabelige verden. Hun er også en god orienteringsløber.

Annelli Sandbæk er født 1. marts 1961 i Horsens og flyttede som femårig til Hurup i Thy, hvor hun voksede op med sine forældre og tre yngre søskende. I dag bor hun i Ry.

Tillykke!

Hvis du er abonnent hos Politiken, kan du også læse deres fødselsdagsportræt af Annelli Sandbæk her

Kontakt

Gå til kontakt side for Annelli Sandbæk

Annelli Sandbæk
Enhedschef

anesnd@rm.dk
+45 2128 2073

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?