13-12-2021

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Hvad kan praktiserende læger og endokrinologer få ud af at deltage i projektet? Det fortæller Jakob Ravn, praktiserende læge og formand, PLO-Aarhus, og Esben Søndergaard, afdelingslæge, Steno Diabetes Center Aarhus, om i denne video.

Praktiserende læger fra Aarhus Kommune kan nu deltage i et honoreret forskningsprojekt; "Specialistkonferencer om type 2-diabetes med almen praksis". Målet er at styrke samarbejdet mellem praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi og understøtte behandlingen af borgere med type 2-diabetes.

Vi skal blive bedre til at dele viden om type 2-diabetes til gavn for patienterne. Det er omdrejningspunktet for et nyt forskningsprojekt, som Steno Diabetes Center Aarhus gennemfører med praktiserende læger i Aarhus Kommune.

- Som praktiserende læge er man ekspert i sine egne patienter med type 2-diabetes, mens speciallæger i endokrinologi er eksperter i sygdommen type 2-diabetes. Derfor arbejder vi på at finde en model, som enkelt og effektivt sikrer dialog og sparring på tværs af vores sektorer, siger Annelli Sandbæk, enhedschef ved Steno Diabetes Center Aarhus.

I projektet udvikler, afprøver og evaluerer vi et forløb baseret på diabetesrelaterede temaer (fx hjerte- og nyresygdom), hvor praktiserende læger og speciallæger i endokrinologi deler viden og sparrer omkring egne patienter via online 'specialistkonferencer'.

Målet er at understøtte almen praksis i at varetage behandlingen af type 2-diabetes, forebygge senfølger og bidrage til et godt liv med diabetes.

En fælles opgave

Siden 2018 har almen praksis haft det primære ansvar for behandling af borgere med type 2-diabetes - én af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i Danmark. Sygdommen kræver regelmæssig behandling og opfølgning gennem hele livet og ledsages ofte af følgesygdomme eller anden sygdom.

Derfor kan behandlingen af type 2-diabetes være kompleks. Der findes mange forskellige medicinske behandlinger, og der sker hele tiden opdateringer af lægemidler, behandlingsvejledninger og klinisk praksis.

- Det er en opgave, vi skal løse i fællesskab. Fra pilotafprøvninger ved vi, at sparringen og den fælles læring er brugbar og værdsat i både almen praksis og på hospitalet. Vi skal nu undersøge den kliniske effekt af specialistkonferencer i en større skala, og derfor har vi brug for så mange deltagere som muligt, siger Annelli Sandbæk.

  • Alle praktiserende læger med ydernummer i Aarhus Kommune kan tilmelde sig.
  • Tilmeldte praksis tilbydes fire individuelle onlinekonferencer med en speciallæge i endokrinologi. Konferencerne tilbydes henover et år med start i 2022 eller 2023.
  • Deltagelse honoreres af Kvalitets- og Efteruddannelsesudvalget i Region Midtjylland.
  • Fokus er dialog, sparring og fælles læring om behandling af type 2-diabetes.
  • Projektet gennemføres i samarbejde med de Praktiserende Lægers Organisation i Aarhus.

Læs mere om projektet her.

Fakta

Type 2-diabetes

Hvad er formålet med projektet?

Hvad er baggrunden for projektet?

Hvorfor online specialistkonferencer?

Gå til kontakt side for Annelli Sandbæk

Annelli Sandbæk
Enhedschef

anesnd@rm.dk
+45 2128 2073

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?