15-03-2021

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Torsdag den 11. marts blev der holdt rejsegilde på Forum-byggeriet - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere. Video: Tonny Foghmar og privat.

Forumbygeriet på Aarhus Universitetshospital, hvor Steno Diabetes Center Aarhus får til huse, har nu nået sin fulde højde på 14 etager.

Frankfurtere, cocio og en krans på toppen. Torsdag dag den 11. marts blev der, traditionen tro, afholdt rejsegilde på Forum-byggeriet, der i løbet af vinteren er skudt i vejret og nu har nået sin fulde højde på 14 etager – i alt 61 meter.

På grund af covid-19-restriktioner var det dog uden mange gæster og taler. I stedet blev der lavet en video med hilsner fra regionsrådsformand Anders Kühnau og nogle af Forums kommende beboere, herunder Steno Diabetes Center Aarhus, Folkekirken og Aarhus Universitet.

- Det er noget af en milepæl, vi er nået. Forum bliver et hjerterum og samlingspunkt for hele Aarhus Universitetshospital. Det bliver et sted, hvor vi får forskning og udvikling – ikke mindst inden for diabetesområdet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i videoen.

- I Steno Diabetes Center Aarhus er vi så heldige, at vi kan flytte ind i Forum i september 2022, når byggeriet står færdigt. Her får vi mulighed for at skabe unikke rammer for personer med diabetes, deres pårørende og for alle vores medarbejdere, siger Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus.

Forum bliver et af hospitalets fem hovedankomstområder. Det bliver et iøjnefaldende vartegn i 14 etager på 22.800 kvm. Byggeriet skrider planmæssigt frem, og forum forventes at være klar til indflytning i september 2022.

 

Fakta om Forum

En vigtig del af etableringen af Steno Diabetes Center Aarhus er, at vi opbygger et nyt diabetescenter i Forumbygningen på Aarhus Universitetshospital.

Her får vi en unik mulighed for at samle behandling af personer med diabetes, vores patientnære forskning og alle vores øvrige indsatser under samme tag.

Læs mere her.