Som en del af en stor donation fra Novo Nordisk Fonden til Region Midtjylland er det muliggjort, at Steno Diabetes Center Aarhus kan etablere et nyt diabetescenter i Forum-bygningen på Aarhus Universitetshospital.

Forum er et vigtigt skridt i etableringen af Steno Diabetes Center Aarhus som et højtspecialiseret videns- og kompetencecenter i Region Midtjylland.

I Forum bringer vi behandling, forskning og uddannelse sammen i nye og unikke rammer. Forventningen er, at Forum bliver et naturligt samlingssted for alle, der arbejder med diabetesområdet - regionalt, nationalt og internationalt. 

Første dag for diabetesbehandling i nye rammer

Steno Diabetes Center Aarhus er samlet i den nye Forumbygning på Aarhus Universitetshospital. De første af over 5.000 personer med diabetes har nu haft konsultationer i vores nye klinik. Se billederne her.

Vi kan ikke forudse, hvor magien opstår

Måske arbejder vi på at kurere diabetes, men undervejs får vi et gennembrud et andet sted. Det er meningen, at vi skal eksperimentere og smide de faste rammer. Det kan vi gøre, når behandling, klinisk forskning og grundforskning mødes og skaber synergi. Læs om ambitionerne og drømmene for forskningen i Forum her.

Fakta om Forum

Unikke forhold for patienter og pårørende

I Forum samler vi behandlingen af børn, unge og voksne med diabetes samt personer med svær overvægt, som er tilknyttet Aarhus Universitetshospital.

Der er lagt vægt på unikke forhold for patienter og pårørende i et rart og ikke-hospitalsagtigt miljø.

Forventningen er, at det bliver en mere sammenhængende og patientcentreret oplevelse for vores brugere.

Er du patient hos os? Læs, hvad flytningen betyder for dig.

Læs også: Første dag for diabetesbehandling i nye rammer

Moderne faciliteter til forskning, samarbejde og videndeling

Forum bliver ikke kun et samlingspunkt for behandling af diabetes og svær overvægt.

Vi får også nye unikke rammer til og muligheder for patientnær forskning efter højeste internationale standarder – eksempelvis via laboratorieforskning, eksperimentel forskning og en biobank.

I Forum bringer vi behandling og forskning sammen og skaber således et naturligt samlingssted for alle, der arbejder med diabetesområdet - regionalt, nationalt og internationalt.

Fleksibel indretning, åbne laboratoriemiljøer og nye muligheder for undervisning af patienter og sundhedspersonale vil invitere til endnu mere samarbejde og videndeling mellem både patienter, pårørende, medarbejdere og samarbejdspartnere på tværs af faggrupper, sektorer og organisationer.

“Vi nedbryder barrierer til gavn for patienterne”

Læs vores forskningschef Niels Jessens ambitioner og drømme for forskningen i Forum.

Forum er 14 etager højt - vi flytter ind på plan 2, 3 og 4

Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som bl.a. skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter.

Forum fuldender og forbinder Aarhus Universitetshospital og markerer sig som et fikspunkt for hele hospitalet. Den 14 etager høje bygning er det højeste punkt på hele hospitalet.

Steno Diabetes Center Aarhus flytter ind på plan 2, 3 og 4, som på én gang får sit eget udtryk, men samtidig harmonerer med det øvrige Forum.

  • På plan 2 får vi klinik og tilbud til børn, unge og voksne med diabetes samt personer med svær overvægt.
  • På plan 3 og 4 får vi laboratorier, undervisningslokaler, kontorer og møderum.

Se billederne: Nu er Forum officielt indviet

StenoPanelet besøger Forum

"Man tænker slet ikke 'hospital', når man går derovre - det er noget helt andet at bevæge sig rundt i"

I juni 2022 fik vores brugerpanel, StenoPanlet, et smugkig inden for i Forum. Se deres umiddelbare indtryk i videoen herunder.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Nye veje til et godt liv for mennesker med og i risiko for diabetes

I slutningen af marts 2022 besøgte vores direktør Troels Krarup Hansen Forum, som vi flytter til i september 2022. Her fortæller han om tankerne bag vores vision og strategi.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

Forum rejsegilde

Torsdag den 11. marts 2021 blev der holdt rejsegilde på Forum-byggeriet - dog et lidt alternativt ét. Se video fra rejsegildet med hilsner fra husets kommende beboere.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.