16-09-2022

Efter at have været til regelmæssig kontrol på Aarhus Universitetshospital i 18 år, var 68-årige Flemming Trillingsgaard første patient i de nye ram-mer. Her bliver han taget imod af sygeplejerske Payman Khudir.

De første af over 5.000 personer med diabetes har nu haft konsultationer i Steno Diabetes Center Aarhus' nye klinik i Forum.

Blodprøve, elektrokardiogram, lægekonsultation og samtale med en sygeplejerske. 68-årige Flemming Trillingsgaard var den første diabetespatient hos Steno Diabetes Center Aarhus i Forum, det nyåbnede vartegn på 14 etager, der binder Aarhus Universitetshospital sammen.

Med åbning af klinikken fuldbyrder Steno Diabetes Center Aarhus samlingen af centret i de nye omgivelser. I de foregående uger er forskere og administrativt personale flyttet ind.

Alt under ét tag

- Først og fremmest føler jeg en stor glæde ved at se huset taget i brug af personer med diabetes. Det er kulminationen på fem års planlægning, processer og byggeri, siger Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Diabetes Center Aarhus.

Steno Diabetes Center Aarhus har lokaler og faciliteter på fire plan i Forum, herunder banebrydende udstyr til forskning.

- Jeg håber, patienterne vil komme til at mærke, at forskere, behandlere, undervisere og øvrige medarbejdere er samlet under ét tag – og at de får fornemmelse af et tværfagligt kraftcenter, siger Troels Krarup Hansen.

Kraftcenter for samarbejde

- Med vores nye rammer i Forum har vi skabt et optimalt fundament for samarbejde i hele regionen, på tværs af kommunegrænser, hospitaler og faggrupper. Og samarbejde er bydende nødvendigt, hvis vi skal bidrage til et godt liv for alle med diabetes og dem, der er i risiko for at få det.

Jørgen Andersen, formand for Diabetesforeningen, var i Forum på klinikkens åbningsdag. Han sagde I sin tale:

- Tillykke med fyrtårnet! Jeg er sikker på, at I vil komme til at nedbryde grænser for diabetesbehandling og -forskning - mellem sektorer, mellem professioner, mellem kommuner og mellem lande.

Læs også: “Vi nedbryder barrierer til gavn for patienterne”

Forskningschef Niels Jessen har store ambitioner og drømme for forskningen i Forum.

Kontakt

Troels Krarup Hansen
Direktør

troeha@rm.dk
+45 6167 9616

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?