08-09-2022

På billedet ses bagest fra venstre dekan for Aarhus Universitets Health-fakultet Anne Mette Hvas, kunstner Nanna Debois Buhl, senior vice president fra Novo Nordisk Martin Ridderstråle, kunstner Fredrik Tydén og biskop Henrik Wigh-Poulsen. Forrest 1. næstformand i regionsrådet Hanne Roed og diabetespatient og studerende Xenia Kuhn. Foto: Tonny Foghmar.

Rum til fordybelse, forskning, behandling - og byens bedste udsigt fra patienthotellet. Den nye 14 etager høje Forum-bygning på Aarhus Universitetshsopital er nu officielt indviet. Steno Diabetes Center Aarhus er rykket ind på plan 2, 3, og 4. Den 15. september modtager vi de første patienter i vores nye faciliteter.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitetshospital:

Region Midtjylland og Aarhus Universitetshsopital slog dørene op for beboere og samarbejdspartnere i den 14 etager høje Forumbygning onsdag den 7. september.

Byggeriet samler funktioner fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus og Folkekirken. Det er en bygning, som fremmer forskning på tværs af fagområder og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende.

- Forum fuldender udvidelsen og fremtidssikringen af Aarhus Universitetshospital som et fyrtårn for forskning og hospitalsbehandling på højeste niveau. Forum er et unikt hus, hvor stærke fællesskaber og godt samarbejde er grundstenen for arkitekturen, siger Hanne Roed, 1. næstformand for Regionsrådet.

Ved åbningen deltog Hanne Roed sammen med blandt mange andre dekan for Aarhus Universitets Health-fakultet Anne Mette Hvas, senior vice president fra Novo Nordisk Fonden Martin Ridderstråle, biskop Henrik Wigh-Poulsen og hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Kunst og fordybelse

Bygningen rummer forskningsfaciliteter, behandlings- og prøvetagningsrum samt Steno Diabetes Center Aarhus, som råder over de nederste etager. Novo Nordisk Fonden står sammen med de danske regioner og Grønlands selvstyre bag specialiserede Steno Diabetes Centre i de største byer i Danmark og Grønland.

Bygningen har også tre rum til kirke, ro og fordybelse, som er åbne for patienter fra både AUH og AUH psykiatrien. Bag den kunstneriske og arkitektoniske udformning står den nu afdøde billedhugger Ingvar Cronhammar. Indretningen af de tre rum til tro og fordybelse er således Cronhammars sidste værk. Salling Fondene har doneret rummene til AUH og Folkekirken.

- Det ligger Salling Fondene på sinde, at kirke, tro og fordybelse har smukke rammer, også når man står i en særlig sårbar situation som patient eller pårørende på Aarhus Universitetshospital. Derfor har vi støttet Cronhammars kunstneriske og arkitektoniske udformning af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum, som er en del af den kommende Forum bygning, fortæller Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond.

Gæsterne kunne ved åbningen også se kunstværker af Fredrik Tyden i Forumparken og Nanna Debois Buhl, som har et stort væk indenfor i bygningen.

Flere gæster tog turen op til 13. etage på gåben, da der blev kø ved elevatorerne. Bygningens øverste tre etager rummer nemlig et patienthotel med panoramaudsigt over byen og landskabet omkring hospitalet.

- Det er den bedste behandling til patienterne, der er udgangspunkt for alt, hvad der foregår i huset. Men det er også en historisk dag for medarbejdere på AUH, fordi de sidste mursten i kvalitetsfondsbyggeriet er lagt, og hospitalet har fået et markant samlingspunkt. Sidst men ikke mindst får patienthotellet en af de bedste udsigter i Aarhus, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Kontakt

Troels Krarup Hansen
Direktør

troeha@rm.dk
+45 6167 9616

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?