14-06-2023

I Danmark lever ca. 225.000 mennesker med type 2-diabetes. Og endnu flere er i risiko for at udvikle sygdommen. Nu skal et nyt samarbejde mellem de Danske Steno Diabetes Centre og to professionelle fodboldklubber være med til at skabe sunde fællesskaber for fodboldfans.

Samarbejdet skal dels skærpe opmærksomheden på risikoen for udvikling af type 2-diabetes, dels skabe nye motionstilbud og fællesskaber for mænd. Tanken er at bygge videre på de velfunderede fællesskaber, der allerede findes i fodboldfan-kulturen.

- Vi er ikke kun sat i verden for at styrke diabetesbehandlingen, men også for at bidrage til at forebygge og bremse den stigende forekomst af diabetes og andre kroniske sygdomme i samfundet, og i det arbejde skal vi hele tiden gå nye veje, siger Troels Krarup Hansen, direktør for Steno Aarhus.

International forskning viser, at professionelle fodboldklubber kan lykkes med at rekruttere og engagere mænd til sundhedsfremmende tilbud. Nu afprøver Steno Centrene det for første gang i Danmark i samarbejde med AGF og HB Køge, der spiller i henholdsvis superligaen og 1. division.

Helt særligt fællesskab

- Vi har høje forventninger. For fællesskabet omkring en fodboldklub og til kampene har et særligt drive og en helt særlig energi - tænk, hvis vi kunne overføre noget af al den energi til andre dele af livet, siger Troels Krarup Hansen, der er direktør for Steno Diabetes Center Aarhus.

AGF, HB Køge og de fem Steno Diabetes Centre vil udvikle et motionsfællesskab, som skal udbydes til mandlige fodboldfans. Tilbuddet skal omsluttes af forskellige sociale aktiviteter, som skal være med til at skabe og styrke fællesskabet.

- Vi ønsker at skabe mulighederne for en positiv forandring hos vores mange fans og gøre opmærksom på vigtigheden i at passe på sig selv. Det er også en del af vores værdisæt som klub, at vi er ansvarlige og bruger den sammenhængskraft, vi har som klub, til at gøre en positiv forskel i vores nærområde - det kan vi gøre via dette nye spændende samarbejde med Steno Diabetes Centrene, siger bæredygtighedsansvarlig i AGF, Sine Hausner.

- Vi er en fodboldklub, men vi er også en del af et større billede. Hvis vi med vores ressourcer kan gøre noget for at skubbe udviklingen i den rigtige retning, stiller vi selvfølgelig op. Vi er glade for, at Steno Diabetes Centrene har rakt ud til os, og HB Køge kommer til at involvere hele vores netværk for at støtte projektet: Fra medarbejdere over frivillige til spillere og de mange virksomheder, der støtter klubben, siger HB Køges direktør Per Rud.

Håbet er, at initiativet senere kan bredes ud til klubber i hele landet.

Fakta

Mænd har 27 % større forekomst af diabetes end kvinder og en dødelighed, der er næsten tre gange så højt. Mænd har også 46 % større risiko for at udvikle hjertesygdomme og en 50 % større dødelighed. Kilde: Forum for Mænds Sundhed

Læs mere

 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kontakt

Gå til kontakt side for Annelli Sandbæk

Annelli Sandbæk
Enhedschef

anesnd@rm.dk
+45 2128 2073

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?