19-05-2021

Fleksibelt, online og gratis. "Steno Diabetes Spots" er et nyt online undervisningstilbud til plejepersonale ved kommuner, som mangler nyeste viden om diabetes.

Stor efterspørgsel på nyeste viden om diabetes kombineret med en corona-epidemi har for alvor sat skub i udviklingen af online undervisningstilbud hos Steno Diabetes Center Aarhus.

Derfor kan plejepersonale ved kommuner nu booke et "Steno Diabetes Spot" – et online oplæg om diabetes - som supplement til de øvrige undervisningstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus.

Lotte Skytte, leder af Sundhed og Trivsel i Silkeborg Kommune, var sammen med 18 medarbejdere én af de første til at afprøve det nye undervisningsformat:

- Jeg kan kun give de nye Steno Diabetes Spots de bedste anbefalinger. Vi har haft et godt samarbejde med Steno Diabetes Center Aarhus om planlægningen og rigtig god afvikling af kurset online. Underviserne var dygtige, inkluderende og tilpassede niveauet rigtig fint til vores behov.

Vi kan rykke hurtigt ud

Det er blandt andet undervisning i emner som ernæring, insulin, senkomplikationer, behandling af type 2-diabetes og de psykiske aspekter ved diabetes, der nu også er rykket online.

Undervisningen foregår via et videokonferencesystem og varetages af sundhedsprofessionelle fra Steno Diabetes Center Aarhus - fx diabetessygeplejersker, diabetespsykologer, diætister, endokrinologer - alt afhængig af emnet.

- Virtuel undervisning er et rigtigt godt supplement til fysisk undervisning. Fordelen for deltagerne er, at vi hurtigt kan "rykke ud", vi kan være fleksible med tidspunkt og deltagerantallet ikke behøver at være stort, før ressourcerne alligevel er godt givet ud, siger underviser og psykolog, Anne Hvarregaard Mose fra Steno Diabetes Center Aarhus.

- Som underviser er det jo selve undervisningen og dialogen med deltagerne, der er det spændende. Den tid, jeg sparer på transport, kan jeg omsætte til mere undervisning for flere mennesker.

Fakta om Steno Diabetes Spots

  • Et Steno Diabetes Spot er et online undervisningsoplæg om diabetes.
  • Et oplæg varer mellem 1-2 timer.
  • Man kan frit vælge mellem en række emner og også kombinere flere emner alt efter behov. Emnerne er udvalgt på baggrund af gentagen efterspørgsel fra og dialog med ansatte ved kommuner og almen praksis.
  • Undervisningen varetages af diabeteseksperter fra Steno Diabetes Center Aarhus.
  • Undervisningen kan gennemføres 1-2 måneder efter booking.

Læs mere og book Steno Diabetes Spot her.

Kontakt

Louise Brøndum Kristensen
Uddannelseskoordinator

lobrkr@rm.dk
+ 45 2037 3729

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.





Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?