01-09-2021

Praktiserende læger og praksispersonale i Region Midtjylland kan nu også booke online oplæg om diabetes. "Steno Diabetes Spot" er et nyt og fleksibelt undervisningstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus, som i foråret er afprøvet og tilpasset i samarbejde med udvalgte almen praksis.

Først var det ansatte ved kommuner, der fik tilbuddet. Nu er "Steno Diabetes Spots" - online oplæg om diabetes - udvidet med oplæg målrettet almen praksis.

- Vi oplever stor efterspørgsel på nyeste viden om diabetes i almen praksis. Men vi ved også, at det kan være svært at afsætte tid til kompetenceudvikling i en travl hverdag. Derfor har vi nu udvidet vores Steno Diabetes Spots, så også læger og praksispersonale i almen praksis kan få gavn af tilbuddet, siger Elisabeth Walbom Harders, uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Aarhus.

- Med online oplæg som supplement til vores øvrige undervisningstilbud for fagfolk baner vi vejen for, at nyeste viden om diabetes kommer flest mulige til gavn, når behovet er der. 

Online, gratis og skræddersyet

Steno Diabetes Spots er korte undervisningsoplæg om diabetes. De er online, de er gratis, og man kan vælge mellem forskellige emner alt efter behov.

Undervisningen varetages af specialister fra Steno Diabetes Center Aarhus - fx diabetessygeplejersker, diabetespsykologer, diætistister og endokrinologer - alt afhængig af emnet.

Emnerne tæller blandt andet screening og opsporing, farmakologisk behandling, insulin, senkomplikationer, psykosociale aspekter m.fl. Samtidig tager underviserne udgangspunkt i cases fra den enkelte praksis.

Læs mere og book dit næste Steno Diabetes Spot her.

 

Det siger tidligere deltagere

  • Undervisningen var fremragende, både pædagogisk og fagligt
  • Godt, at man selv kan vælge de emner, man vil opdateres på
  • Det giver mening, at man sidder sammen med sin praksis, når man får undervisningen
  • God balance mellem data, evidens og vejledninger
  • Rart med kontakt til Steno og få deres måder at gøre tingene på
  • Man bliver motiveret til at gøre det bedre for sine diabetespatienter.

Fakta om Steno Diabetes Spots