01-09-2021

Praktiserende læger og praksispersonale i Region Midtjylland kan nu også booke online oplæg om diabetes. "Steno Diabetes Spot" er et nyt og fleksibelt undervisningstilbud fra Steno Diabetes Center Aarhus, som i foråret er afprøvet og tilpasset i samarbejde med udvalgte almen praksis.

Først var det ansatte ved kommuner, der fik tilbuddet. Nu er "Steno Diabetes Spots" - online oplæg om diabetes - udvidet med oplæg målrettet almen praksis.

- Vi oplever stor efterspørgsel på nyeste viden om diabetes i almen praksis. Men vi ved også, at det kan være svært at afsætte tid til kompetenceudvikling i en travl hverdag. Derfor har vi nu udvidet vores Steno Diabetes Spots, så også læger og praksispersonale i almen praksis kan få gavn af tilbuddet, siger Elisabeth Walbom Harders, uddannelseskonsulent i Steno Diabetes Center Aarhus.

- Med online oplæg som supplement til vores øvrige undervisningstilbud for fagfolk baner vi vejen for, at nyeste viden om diabetes kommer flest mulige til gavn, når behovet er der. 

Online, gratis og skræddersyet

Steno Diabetes Spots er korte undervisningsoplæg om diabetes. De er online, de er gratis, og man kan vælge mellem forskellige emner alt efter behov.

Undervisningen varetages af specialister fra Steno Diabetes Center Aarhus - fx diabetessygeplejersker, diabetespsykologer, diætister og endokrinologer - alt afhængig af emnet.

Emnerne tæller blandt andet screening og opsporing, farmakologisk behandling, insulin, senkomplikationer, psykosociale aspekter m.fl. Samtidig tager underviserne udgangspunkt i cases fra den enkelte praksis.

Læs mere og book dit næste Steno Diabetes Spot her.

 

Det siger tidligere deltagere

Fakta om Steno Diabetes Spots

Kontakt

Elisabeth Walbom Harders
Chefkonsulent, Leder af Uddannelsesenheden

elhard@rm.dk
+45 2371 0580

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?