12-05-2023

Anne Hvarregaard Mose er udviklingsansvarlig psykolog i Steno Diabetes Center Aarhus. Hun er også vendelbo med aner tilbage fra den "Den store sandflugt". Måske netop disse aner har betydet, at hun aldrig har brugt sætningen "det HAR vi prøvet" som argument for ikke at forsøge?.

Her fortæller Anne lidt om sit arbejde.

Hvad går dit arbejde ud på?

Som psykolog har jeg opgaver, der spænder fra klinik over formidling, undervisning og facilitering til udvikling af nye initiativer i samarbejde med mange forskellige kolleger.

Jeg er især optaget af, hvordan vi får mobiliseret den kæmpe store ressource, der ligger i at få dem, der ved hvor skoen trykker, til at arbejde sammen med os om fælles løsninger.

Effekten af peer-to-peer tilgangen i eksempelvis vores tilbud til ny-diagnosticerede med type 1-diabetes og vores kursus i håndtering af diabetes-stress har i den grad givet mig nyt brændstof til at forfølge den idé.

Hvad er en god dag på arbejdet for dig?

En god dag starter med, at jeg parkerer min bil nogenlunde samme sted, som dagen før, så jeg kan gå i en lige og ubrudt linje direkte ind til et ryddet skrivebord og skaffe mig overblik over kalender, tjeklister og skemaer…

Derefter er det en god dag, når jeg kaster mig ud i den til tider lidt kaotiske - men altid inspirerende og meningsfulde - jagt på de manglende brikker og den røde tråd (som måske viser sig at være blå) i det gigantiske puslespil, man kunne kalde "et godt liv med diabetes".

En fantastisk dag er, når det sker i et samarbejde med mange forskellige kolleger og personer med diabetes.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Jeg vendte hjem til diabetesområdet i 2020 efter fem år i Hjerteforeningen til en helt ny verden: Hvor det psykosociale felt i mange år havde levet en lidt hengemt tilværelse på hylden med "de bløde værdier", var mange gode kræfter nu i fuld gang med at sætte markant fokus på "livet med".

Det er en meget stor fornøjelse at få lov til at bidrage til den indsats. Derudover er det spændende at deltage i en større udviklingsproces, hvor idéer er velkomne, hvor der er højt til loftet, hvor ting kan lade sig gøre og hvor vi er mange fagligheder og personligheder til at trække læsset.

Fun fact om Anne

Jeg er vendelbo med aner tilbage til begyndelsen af Den store sandflugt. Man siger, at vi er ordholdende og vittige, men også nidkære og stædige.

Om det passer, ved jeg ikke. Men i hvert fald svor jeg som ung psykolog i Kræftens Bekæmpelse tilbage i 1992, at jeg aldrig i hele mit psykolog-liv ville bruge sætningen "det HAR vi prøvet" som et argument for at lade være med at forsøge - og det har jeg overholdt.

- Selvfølgelig kan man da uden for meget pangel flytte et fyrtårn, hvis man tænker sig om og samarbejder om det!

Kontakt

Anne Hvarregaard Mose

Udviklingsansvarlig og koordinerede psykolog

anne.h.mose@rm.dk
+ 45 9243 7905

Mød Steno Aarhus

Sygeplejersker, forskere, diætister, projektledere, læger, psykologer, sekretærer, socialrådgivere, datamedarbejdere, psykologer, AC fuldmægtige, antropologer...

Listen kunne blive ved. Hos Steno Diabetes Center Aarhus er vi mange fagligheder samlet under samme tag.

Fælles for os alle er, at vi arbejder for et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes.

Mød nogle af os her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?