14-06-2022

Vi har spurgt StenoPanelet, hvad der bidrager til et godt liv, når man lever med en kronisk sygdom som diabetes. Her er deres svar.

Tryghed, frihed, mentalt velvære, at leve så normalt som muligt, nyeste viden og let adgang til teknologi.

Det er nogle af de input, vi fik fra vores brugerpanel, StenoPanelet, da vi spurgte: "Hvad er et godt liv? Og hvordan kan vi måle det?"

- Vi har i Steno Diabetes Center Aarhus arbejdet med en ny strategi og vision, som StenoPanelet løbende har givet vigtige input til. Når vi er endt med en vision om "Et godt liv for mennesker med eller i risiko for diabetes", er det vigtigt for os at vide, hvordan vi kan måle, om og i hvor høj grad vi er lykkes med denne vision, siger Troels Krarup Hansen, direktør i Steno Diabetes Center Aarhus.

Derfor fik medlemmerne af StenoPanelet på et af deres seneste møder til opgave at sætte ord på, hvad der, ifølge dem, bidrager til et godt liv med diabetes.

Det blev i første omgang til en række ord og sætninger, som efterfølgende blev prioriteret og uddybet til følgende udsagn:

- Vi har fået nogle rigtig gode input til, hvad vi bør fokusere på, når vi fremadrettet udvikler indsatser og nye tilbud til personer med og i risiko for diabetes. Sammen med input fra vores medarbejdere og bestyrelse vil vi bruge StenoPanelets bidrag til at formulere pejlemærker, som vi skal stræbe efter at indfri, siger Troels Krarup Hansen.

Læs mere om StenoPanelets bidrag og se korte videoreferater fra mødet, hvor data og kunstig intelligens også var et tema.

Kontakt

Ditte Malene Risom

Brugerinddragelseskonsulent

ditris@rm.dk

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?