Sammen med blandt andre stenocentrene fra Sjælland og København lægger vi telte og fagpersoner til en forhåbentlig livlig diskussion om tidens udfordringer for folkesundheden. Vi sætter skub i debatter om henholdsvis sundhedsklynger og forebyggelse af overvægt blandt børn og unge.

Læs om de debatter og arrangementer, vi deltager i her.

Kan sundhedsklynger skabe sammenhæng for borgere med diabetes?

Dato: Torsdag d. 16. juni 2022 kl. 14:00-15:00
Sted: F13 - Røgeriets debattelt

Torsdag er direktør for Steno Diabetes Center Aarhus Troels Krarup Hansen en del af et debatpanel, der skal diskutere, om sundhedsklyngerne, som beskrevet i den nylig offentliggjorte sundhedsreform, kan bidrage til bedre sammenhæng og bedre behandling for borgere med kroniske og komplekse sygdomme.

I debatten præsenteres to personer som eksempler på borgere, der begge har diabetes, men meget forskellige grader af komplikationer - og dermed forskellige behov for hjælp fra sundhedsvæsenet.

Børn, unge og overvægt

Steno Diabetes Center Aarhus er desuden med til at arrangere et trekløver af debatter om et nyt initiativ, hvor kommuner og regioner arbejder konkret og innovativt med forebyggelse og sundhedsfremme for børn og unge.

Ifølge Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om overvægt bor der i en gennemsnitskommune over 1.200 børn og unge i aldersgruppen 6-16 år, der er overvægtige. Det giver forringet livskvalitet, ringere mental sundhed, mobning og dårlig trivsel. Desuden træder den sociale ulighed i sundhed frem.

Læs om de tre debatter her:

Fra kompleksitet til handling i kommunernes forebyggelse

Dato: Torsdag d. 16. juni 2022 kl. 12:45-13:45.
Sted: G8 – Ydermolens Debattelt

Hvordan kan en kompleks udfordring som mistrivsel og overvægt blandt børn og unge omsættes til konkret handling? Mød fagpersoner, sundhedschefer og forskere i praksiseksempler fra to indsatser i Vordingborg Kommune og Randers Kommune. Hør om de konkrete aktiviteter, foreløbige resultater og principper der har været udslagsgivende.

PolicyLab – børn og unges sundhed og trivsel

Dato: Torsdag d. 16. juni 2022 kl. 15:15-16:15
Sted: G8 – Ydermolens Debattelt

Hvordan sikres politisk forankring af tværgående forebyggelse, når der er konkurrerende dagsordner? Vi vil teste konceptet PolicyLab, som en dialog- og arbejdsform for politikudviklingen omkring komplekse tværgående samfundsproblemer.

Er jeres strategi sund? StrategiLab om sundhedsfremme

Dato: Fredag d. 17. juni 2022 kl. 10:15-11:15
Sted: F13 - Røgeriets debattelt

Løfter jeres strategi reelt børn og unges sundhed og trivsel eller modsvarer strategien kommunens organisering? Eventen sætter fokus på at skabe helhedsorienterede strategier og rammer i kommuner og regioner for børn og unges trivsel og sundhed og undersøger barrierer og nye veje til forebyggelse i det strategiske maskinrum.

Kontakt

Gå til kontakt side for Annelli Sandbæk

Annelli Sandbæk
Enhedschef

anesnd@rm.dk
+45 2128 2073

Jane Nautrup Østergaard
Programleder, PhD

janeos@rm.dk
+45 2388 2456

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?