14-03-2022

Esben Søndergaard samarbejder i projektet med forskere fra Københavns Universitet, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital og Mayo Clinic i USA.

Lektor og afdelingslæge Esben Søndergaard undersøger i et nyt forskningsprojekt, hvorvidt indtagelse af mælkesyre hæmmer overvægtiges risiko for at udvikle type 2-diabetes. Projektet er støttet af Arla Food for Health med 4,9 mio. kroner.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet:

I et nyt forskningsprojekt, som Arla Food for Health støtter med 4,9 mio. kroner, undersøger Esben Søndergaard fra Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus om overvægtige mennesker med insulinresistens lettere omsætter sukker og fedt, hvis de indtager mælkesyre.

Hans hypotese er, at tilsætningen af mælkesyre til et måltid forbedrer håndtering af næringsstoffer hos personer med overvægt og insulinresistens, hvilket reducerer risikoen for at udvikle type 2-diabetes.

Bedre vejledning og behandling

Bevillingen fra Arla Food for Health anvender Esben Søndergaard blandt andet til kliniske studier og PET-scanninger, der kan bestemme optagelsen af fedt fra måltider i de enkelte organer.

Forskningsprojektet har potentiale til at bidrage til udvikling af kostvejledning og behandling af personer i risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Kontakt

Esben Søndergaard
Clinician and Associate Professor

esbensoe@rm.dk
+45 2873 0943

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?