11-04-2022

Klavs Würgler Hansen tiltræder professoratet i endokrinologi på Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin den 1. april 2022. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Med ny teknologi kan personer med diabetes overvåge deres blodsukker og dermed bedre regulere deres insulindosis. Klavs Würgler Hansen, ny professor på Aarhus Universitet, analyserer i sin forskning anvendelsen og effekten af ny diabetesteknologi.

At leve med insulinbehandlet diabetes kan være en krævende opgave, der blandt andet omfatter overvågning af blodsukker og justering af insulindosis i forhold til kost og motion.

Nyslået professor Klavs Würgler Hansen forsker i, hvordan intelligente insulinpumper og smarte insulinpenne kan hjælpe personer med diabetes med at måle deres blodsukker, uden at det kræver fingerprik.

Utænkeligt for blot få år siden

- Tæt regulation af blodsukkerniveauerne er et af de bedste værktøjer, vi har til at forhindre komplikationer til diabetes. Ny teknologi med løbende målinger af blodsukkerniveauer og pumper, der kan give mikro-injektioner, har åbnet muligheder for kontrol med blodsukkerniveauerne, som var utænkelige for blot få år siden, siger Niels Jessen, forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus.

Klavs Würgler Hansen, som også er tilknyttet Steno Diabetes Center Aarhus og Regionshospitalet Silkeborg, har i en menneskealder forsket i forståelsen og forebyggelse af diabeteskomplikationer.

Som en del af hans nye professorat analyserer han, hvad det betyder for henholdsvis patienter og læger at indføre diabetesteknologi – og han integrerer de nyeste teknologier i afprøvning af nye strategier for at forebygge komplikationer til diabetes.

Kontakt

Professor, overlæge og dr.med. Klavs Würgler Hansen
kwh@clin.au.dk

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Regionshospitalet Silkeborg, Diagnostisk Center
Steno Diabetes Center Aarhus.

 

Kontakt

Kontaktside Niels Jessen

Niels Jessen
Forskningschef

niels.jessen@biomed.au.dk
+45 2859 6352

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke 3-4 gange om året.

Nyhedsmailen er målrettet fagfolk og samarbejdspartnere, men alle med interesse for diabetesområdet i Region Midtjylland er velkomne til at følge med.

Tilmeld dig her.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?