30-03-2022

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.


Hør om tankerne bag de hidtil seks temadage, som hurtigt blev fyldte.

15 procent af alle mennesker med diabetes vil på et tidspunkt udvikle fodsår, som er kompliceret at behandle. Steno Diabetes Center Aarhus har i samarbejde med Sårcenter Viborg afholdt seks udsolgte temadage for henholdsvis fodterapeuter og kommunale sygeplejersker i Region Midtjylland.

Mennesker med diabetes kan, efter mange år med sygdommen opleve, at der opstår skader på blodkar og nerver. Skaderne kan opstå i hele kroppen, men viser sig ofte først i fødderne. Fodproblemer kan være smertefuldt og påvirke menneskets livskvalitet og velbefindende.

Kommunale sygeplejersker og privat praktiserende fodterapeuter er afgørende i forhold til at forebygge, pleje og behandle diabetiske fodkomplikationer.

Steno Diabetes Center Aarhus har derfor i samarbejde med sårcentret på Hospitalsenhed Midt, Viborg, etableret to temadage med fokus på den diabetiske fod. Temadagene har været afholdt i alt seks gange i Viborg og Aarhus – og efterspørgslen har været meget stor.

En kompleks opgave

- Kongstanken har været at vise, at en multidisciplinær tilgang er nødvendig for at give patienterne den bedste behandling for fodsår, siger Else Godsk Vestergaard, sårsygeplejerske i Sårcenter Viborg, Hospitalsenhed Vest.

Det er en kompleks tværfaglig opgave at behandle fodkomplikationer. Det kræver en stor indsigt i diabetes og viden om de nyeste pleje- og behandlingsprincipper, hvis man skal undgå, at tilstanden opstår eller forværres.

På kurset får deltagerne nyeste viden om forebyggelse, pleje og behandling af fodkomplikationer forårsaget af diabetes – og de får en øget forståelse for mennesket med diabetiske fodsår, så de kan understøtte patienterne i at få det bedst mulige liv med diabetes.

Temadagene afholdes igen i september 2022.

Oplev mere fra temadagene i videofilmen herover.

Læs mere om Steno Diabetes Center Aarhus' uddannelsestilbud til fagprofessionelle.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vores nyhedsmail er for dig, der ønsker udvalgte nyheder fra os direkte i din indbakke. Tilmeld dig her, så modtager du en nyhedsmail 2-4 gange om året.

Abonnér på vores nyheder

Hvis du gerne vil høre fra os lidt oftere, kan du klikke på 'Abonnér' på vores nyhedsside.

Så modtager du en kort mail, hver gang der er nyt fra os.

Smart, ikke?